Frankrig vinder EM-gruppe og undgår Danmark i semifinale

München
HANDBALL-EURO-2024-MEN-FRA-AUT Foto: Ina Fassbender/Ritzau Scanpix

Frankrig slog Østrig og er i EM-semifinalen. Tyskland er tæt på semifinale mod Danmark efter sejr over Ungarn.

Frankrigs håndboldherrer blev tidligt mandag aften klar til EM-semifinalerne på fredag. Det stod klart efter holdets sejr på 33-28 over Østrig i mellemrunden.

Sejren bragte Frankrig på otte point for fire kampe, og dermed var holdet sikker på at slutte i top-2 i gruppe 2.

Senere mandag aften blev Frankrig også sikker på at tage førstepladsen, da Tyskland slog Ungarn med 35-28.

Dermed er det en kendsgerning, at Frankrig møder Sverige i semifinalen.

Østrig var en hård nød at knække mandag aften. Holdet kom op på 22-22 med 16 minutter tilbage, inden Frankrig fik lidt luft ved at score tre hurtige mål på stribe.

Senere var Østrig også på 25-26, inden Frankrig var bedst i slutfasen.

Østrig har været garant for tætte kampe i turneringen. Holdet har spillet uafgjort mod Kroatien, Spanien og Tyskland og slået Ungarn med ét mål.

Det havde tydeligvis givet Østrig tro på overraskelsen mod Frankrig. Østrig bragte sig hurtigt på 4-1 og førte ved pausen 16-15, efter at Frankrig ellers havde været foran med 15-12.

I anden halvleg kom Frankrig igen foran med tre mål, men Østrig gav ikke sådan op.

Først da Nikola Karabatic scorede til 30-26 med lidt mere end fire minutter tilbage, var Østrig knækket.

Senere mandag bragte også Tyskland sig tæt på semifinalerne med den sikre sejr over Ungarn.

Første halvleg var helt jævnbyrdig, men efter pausen var Tyskland en klasse bedre.

Med sejren bringer Tyskland sig op på andenpladsen med fem point foran Ungarn og Østrig, der begge har fire point.

Tyskland kan sikre sit avancement på onsdag med en sejr over Kroatien, der ligger sidst i gruppen.

I så fald skal Tyskland i semifinalen på fredag møde Danmark.