Franskmand vandt triatlon i Seinens OL-debut

TRIATHLON-OLY-PARIS-2024 Foto: Jeff Pachoud/Ritzau Scanpix

Det blev en dansk 36.-plads, da Cassandre Beaugrand vandt kvindernes triatlon med svømning i Seinen.

Der kom endelig atleter i Seinen, da Cassandre Beaugrand onsdag morgen vandt guld i kvindernes triatlon på hjemmebane ved OL i Paris.

I en tid på lidt under to timer kom 27-årige Beaugrand alene i mål efter et angreb med under to kilometer tilbage af det afsluttende løb.

Danske Amalie Kjær Pedersen lå langt tilbage efter både svømning og cykling, men løb sig lidt frem i feltet og sluttede på en 36.-plads - lidt over syv minutter efter vinderen.

Der var i alt 55 triatleter med i konkurrencen, der blev indledt med 1500 meters svømning i Seinen midt i Paris.

Det har været et stort og dyrt prestigeprojekt for Paris at gøre floden, som har været forbudt at bade i siden 1923, klar til konkurrencer.

Men helt op til tirsdag har bakteriekoncentrationerne været for høje. De massive regnmængder, der kom i de første dage af de olympiske lege, skyllede nemlig snavs i vandet.

Derfor er mændenes triatlon også blevet udskudt fra tirsdag til senere onsdag.

Amalie Kjær Pedersen havde det ikke nemt i Seinen, hvor hun kom op af vandet som nummer 44.

Hun forbedrede sin placering med to pladser efter de 40 kilometers cykling, hvor en lang række triatleter styrtede på de våde parisiske veje efter regnvejr onsdag morgen.

Den danske triatlet er stærkest i løb, og hun formåede også at rykke yderligere frem på de ti kilometer.

Der var dog langt op til de toppen af feltet. Beaugrand vandt konkurrencen foran Julie Derron fra Schweiz og Beth Potter fra Storbritannien.

Ud over de individuelle triatlonkonkurrencer skal Seinen også benyttes til mixed relay og maratonsvømning.