Fredericia får prygl i CL-åbner i Rumænien

Herrehåndbold 2. DM finale Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Fredericia HK åbnede torsdag Champions League med et nederlag på 28-37 ude mod rumænske Dinamo Bucuresti.

Fredericia HK fik torsdag aften ikke den optimale åbning på Champions League, da østjyderne på udebane tabte 28-37 til rumænske Dinamo Bucuresti.

Det østjyske mandskab fik ellers en god start på kampen og var gennem det meste af første halvleg oven på. En skidt periode, som danskerne tabte 1-7, kostede dog dyrt, og det kom østjyderne sig aldrig over.

Det er første gang i over 40 år, at Fredericia er med i den fornemmeste europæiske klubturnering. Østjyderne, der i sidste sæson var i DM-finalen, modtog et wildcard til denne sæsons Champions League.

Fredericia er endt i gruppe A og i næste europæiske opgør venter portugisiske Sporting på hjemmebane.

I løbet af gruppespillet kan østjyderne derudover se frem til at skulle op imod den ungarske storklub Veszprem, franske Paris Saint-Germain og Füchse Berlin, der har flere danskere på holdkortet.

Fredericia åbnede ellers i Rumænien med en god og varieret omgang angrebshåndbold, og det havde Bucuresti svært ved at håndtere.

Værterne kunne flere gange ikke følge de hurtige danskere, og det kostede et par rumænske udvisninger.

Fredericia skabte tidligt en føring på et par mål, men hen mod pausen skiftede kampen karakter.

Østjyderne kunne ikke længere spille sig igennem den rumænske defensiv, og samtidig fik Sebastian Frandsen i målet heller ikke fat i afslutningerne.

Det gav en fremragende rumænsk periode, og ved første halvlegs afslutning var Fredericia bagud 14-18.

Kvalerne fortsatte efter pausen for Fredericia. Særligt en sprudlende Ante Kuduz kom ind fra værternes bænk og bidrog med fire scoringer på de første otte minutter af anden halvleg.

I et forsøg på at få gang i den danske offensiv forsøgte træner Gudmundur Gudmundsson at tage målmanden ud og spille syv mod seks i angrebet, men det kostede i stedet med flere rumænske scoringer i et tomt dansk mål.

Fredericia var kyst, mens værterne fortsatte med at tromle igennem det østjyske forsvar, og føringen voksede kun, som anden halvleg skred frem.