Fredericia nedlægger Horsens efter fremragende halvleg

Superliga: OB - Brøndby Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Et AC Horsens-hold med fem debutanter i startopstillingen tabte 1-3 efter en god anden halvleg af Fredericia.

AC Horsens måtte se sig slået i sæsonåbneren i 1. division mod FC Fredericia 1-3 på hjemmebane.

Horsens kom foran i første halvleg, men efter pausen sad FC Fredericia fuldstændig på opgøret.

Især Horsens defensiv, hvor to af holdets fem startdebutanter befandt sig, var i ubalance. Det betød, at FC Fredericia fik scoret tre mål i løbet af anden halvleg, hvor det også kunne være blevet til flere.

Den tidligere Brøndby-træner Martin Retov fik derfor en skidt start på sin tid i spidsen for AC Horsens-projektet, hvor oprykning til Superligaen i denne sæson er ambitionen.

Det var i lang tid en jævnbyrdig kamp, hvor FC Fredericia havde de største chancer. Horsens-målmand Matej Delac formåede dog at holde nettet tomt bag sig.

Efter 32 minutter slog Horsens til, da de to nye offensivspillere Sebastian Pingel og Marvin Egho leverede flotte kombinationer op ad banen, før bolden endte hos Marinus Larsen, der skød den flot i nettet.

I anden halvleg lykkedes det så endelig for FC Fredericia at få bolden ind bag Delac, da 20-årige Asbjørn Bøndergaard udnyttede et godt dybdeløb bag Horsens-defensiven.

FC Fredericia satte sig efterfølgende fuldstændig på kampen, og fem minutter senere lagde Jonatan Lindekilde bolden i mål på et indlæg til 2-1.

Ubalancen i AC Horsens-defensiven var total, og Fredericia badede i chancer.

Horsens fik dog spillet sig bedre ind i opgøret, og defensiven spillede sig op i niveau.

Fredericia var dog ikke færdig, og Gustav Markussen fik sat prikken over i'et på en fremragende anden halvleg med en perle af et langskud ti minutter før tid.

Det blev kun til et par Fredericia-kontraangreb efterfølgende, og kampen endte 3-1 til udeholdet.