Genopstået Lewandowski sparker igen Barcelona til sejr

FBL-ESP-LIGA-BARCELONA-ATHLETIC BILBAO Foto: Lluis Gene/Ritzau Scanpix

Efter en lunken sæson i 2023/24 viser Lewandowski atter stor målform. Lørdag blev han igen matchvinder.

Robert Lewandowski er for nylig fyldt 36 år, men indledningen på denne sæson tyder på, at han er skarpere end længe set.

Efter at have scoret begge mål i La Liga-premieresejren over Valencia blev den polske målræv igen matchvinder, da Barcelona lørdag slog Athletic Club fra Bilbao 2-1.

Længe så stolperne og en flyvende Athletic-keeper ud til at holde ham fra scoringer og Barcelona fra sejr. Men efter en god anden halvleg lykkedes det til sidst at tage alle tre point.

De baskiske gæster åbnede med masser af initiativ og truede Marc Andre ter Stegens mål nogle gange.

Det meste kom fra gæsternes venstre side, hvor EM-åbenbaringen Nico Williams drev gæk med Barcelonas højre forsvarsside nogle gange.

Stille og roligt fik Barcelona arbejdet sig ind i kampen, og Spaniens anden EM-komet, Lamine Yamal, begyndte at vise sig i hjemmeholdets højre side.

Sammen med Raphinha begyndte han at udfordre Athletics forsvar, og efter 24 minutter gjorde den 17-årige stjerne det til 1-0 med et signaturtræk.

Han trak ind over midten lidt uden for feltet og trykkede af. En forsvarsspiller rettede den af, så bolden snød keeper Álex Padilla.

Efter Athletics gode start var det hjemmeholdet, som havde sat sig på kampen. Robert Lewandowski var tæt på at gøre det til 2-0, men stolpen stod i vejen. Og kort efter gik det galt i den anden ende.

Den unge stopper Pau Cubarsi fejltimede en tackling fuldstændig, og selv om dommeren måtte have hjælp af VAR-rummet, blev det til et korrekt dømt straffespark. Oihan Sancet satte det sikkert ind til 1-1.

Anden halvleg stod der næsten udelukkende Barcelona på. De 27-foldige mestre trykkede gæsterne helt ned, og Álex Padilla fik travlt inde på stregen i Athletic-målet.

Ti minutter efter pausen var stolpen igen i vejen for Lewandowski, mens Padilla lidt senere diskede op med en mirakelredning på stregen for at holde polakkens navn væk fra måltavlen.

Et kvarter før tid kunne Athletic-fortet dog ikke holde stand længere. Bolden landede for fødderne af Lewandowski i feltet, og denne gang kunne intet stoppe polakkens hårde afslutning.