GOG forlænger god CL-start med sejr i Polen

Plock
EHF Champions League - Orlen Wisla Plock vs GOG Handbold Foto: Szymon Labinski/Ritzau Scanpix

GOG vandt for første gang siden fyringen af Ian Marko Fog, da fynboerne slog Wisla Plock i Champions League.

Indledningen på sæsonen i den danske håndboldliga har været fuld af slinger for GOG, men i Champions League har den pointmæssige start været perfekt.

Onsdag vandt fynboerne sin anden kamp af lige så mange mulige i den prestigefyldte turnering ved at slå polske Wisla Plock 30-26 på udebane.

Det var samtidig holdets første sejr efter sidste uges fyring af Ian Marko Fog, som kun havde været cheftræner i få måneder.

De polske tilskuere fik noget for pengene i kampens første fase, hvor målene fløj ind om ørerne på de to holds keepere.

Med den erfarne kroat Mirko Alilovic mellem stængerne kunne man ellers forestille sig, det ville være vanskeligt for GOG's skytter. Men fynboerne spillede ligesom værterne med en høj scoringsprocent.

Efter et kvarter stod det 10-10, men så var det som om, at de to holds forsvar fik bedre fat.

Resten af første halvleg bød kun på seks mål mere, og heldigvis for GOG sluttede Tobias Thulin med at redde et straffekast, efter at pausehornet havde lydt. Derfor stod det jævnbyrdige møde 13-13 efter de første 30 minutter.

Anført af de tidligere landsholdskolleger Morten Olsen og Aaron Mensing opbyggede GOG ad flere omgange et forspring på to mål i anden halvleg.

Da Wisla Plock undervejs udlignede til 20-20, sørgede Mensing med en vigtig scoring for at bringe GOG foran i undertal.

Polakkerne hang på, men Olsen fortsatte med at imponere med tre scoringer på stribe. På den ene viste han sine store tekniske evner ved at finte Alilovic til den forkerte side, før danskeren lagde bolden i den anden.

Playmakeren var også manden bag målet til 27-24, som gav GOG et værdifuldt forspring før de sidste fire minutter.

Her blev det aldrig rigtig tæt, og da Alexander Blonz øgede til 29-26, forsvandt hjemmeholdets sidste realistiske tro på point.