GOG taber overraskende ligapremieren på hjemmebane

Skjern
Herrehåndbold: GOG - Aalborg Håndbold Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

De forsvarende håndboldmestre fra Gudme led sæsonens første nederlag hjemme til Ribe-Esbjerg.

GOG led lørdag eftermiddag et overraskende nederlag på hjemmebane til Ribe-Esbjerg i herrernes håndboldliga.

De seneste to sæsoners mesterhold tabte 26-29 og fik dermed en sløj start på sæsonen.

Håndboldholdet fra Gudme har i løbet af sommeren sagt farvel til landsholdsspillerne Simon Pytlick og Lukas Jørgensen, der ligesom cheftræner Nicolej Krickau er taget til Flensburg-Handewitt.

Måske var det profilflugten, der gjorde det svært for værterne at leve op til den store favoritværdighed i lørdagens opgør.

GOG gik ellers ind til opgøret med en sejr fra sæsonens første betydningsfulde opgør i Super Cuppen i frisk erindring.

Men den nytilkomne træner Ian Marko Fog og spillerne formåede ikke at overføre succesoplevelsen til ligaen.

Anført af hjemvendte Aaron Mensing fik GOG ellers en fornuftig start på opgøret. Venstrebacken med det knaldhårde skud scorede tre af GOG's første fem mål, men Ribe-Esbjerg blev ved med at svare igen.

Et mål fra Andreas Søgaards hånd fem sekunder før pausen sørgede for, at gæsterne tog en tomålsføring med i omklædningsrummet.

Målmanden Niklas Kraft havde været en af Ribe-Esbjergs nøgler til den gode første halvleg, og han fortsatte takterne efter pausen.

Med en redningsprocent på 40 kunne holdkammeraterne blandt andre takke ham for, at GOG aldrig kom foran i anden halvleg.

I stedet udbyggede Ribe-Esbjerg ad to omgange føringen til fem mål, og selv om GOG undervejs minimerede føringen til en enkelt scoring, blev det ikke til point i premieren.

Taberen af onsdagens Super Cup, Aalborg Håndbold, viste til gengæld klassen hjemme mod Skjern Håndbold, som tabte 26-38.

Niklas Landin fik ligadebut i Aalborgs mål og scorede selv to gange for nordjyderne, der efter en pauseføring på tre mål gav gæsterne klø i anden halvleg.

Også Rasmus Lauge er taget hjem til Danmark efter et langt ophold i udlandet, men han fik en sløj start i Bjerringbro-Silkeborg.

Playmakeren scorede ikke på et eneste af sine syv forsøg og tabte sammen med holdkammeraterne 26-30 til Fredericia Håndboldklub.

KIF Kolding spillede 29-29 med Mors-Thy, mens oprykkerne fra TMS Ringsted i egen hal slog Sønderjyske 29-28.