Haaland buldrer videre og scorer to gange i City-sejr

Manchester
FBL-ENG-PR-MAN CITY-BRIGHTON Foto: Oli Scarff/Ritzau Scanpix

Manchester City vandt 3-1 over Brighton i Premier League, og norske Haaland er nu oppe på 17 ligascoringer.

Den norske angriber Erling Haaland bragte lørdag Manchester City tilbage på sejrssporet i Premier League.

Nordmanden scorede to gange, da mestrene på hjemmebane besejrede Brighton med 3-1.

Haaland er nu oppe på i alt 17 scoringer i 11 kampe og dermed suveræn ligatopscorer.

Værterne fra City startede sløvt mod Brighton, men midtvejs i første halvleg lynede den norske målsluger, efter at Ederson i City-målet havde sparket bolden langt op på gæsternes banehalvdel.

Erling Haaland fik sat sig fysisk igennem over for en forsvarer, der væltede, og da Robert Sánchez i Brighton-målet var stormet ud for at jagte bolden, var målet tomt, hvilket nordmanden sikkert udnyttede.

Umiddelbart før pausen øgede Haaland til 2-0 på et sikkert eksekveret straffespark begået mod Bernardo Silva.

Brighton-anfører Lewis Dunk fik hægtet Silva med et strakt ben. I første omgang så det lidt tilfældigt ud, men ovenpå et VAR-gennemsyn pegede dommeren på pletten.

Haaland sparkede fladt bolden i mål helt ude ved højre stolpe uden chance for Sanchez i målet.

I begyndelsen af anden halvleg bragte Brightons Leandro Trossard lidt spænding tilbage i opgøret med et langskudsdrøn til 1-2.

Trossards belgiske landsmand, Citys Kevin De Bruyne, leverede et kvarter før slutfløjt kampens smukkeste scoring, da midtbanespilleren fra kanten af feltet sendte bolden op i målhjørnet til 3-1.

I sidste weekend led City sæsonens første nederlag i Premier League, da holdet på udebane tabte 0-1 til Liverpool.

Efter 11 spillerunder har Pep Guardiolas City-mandskab 26 point på andenpladsen. Førerholdet Arsenal har 27 point for 10 kampe. Brighton er placeret på ottendepladsen med 15 point.

I en anden kamp lørdag eftermiddag vandt Everton med 3-0 på eget græs over Crystal Palace med Joachim Andersen i midterforsvaret.