Håndboldkvinder løfter sig efter pausen i ventet storsejr

Randers
Golden Leauge Danmark - Schweiz Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

Jesper Jensens mandskab havde på ny defensive problemer, men vandt alligevel klart over Schweiz.

En måned før EM-slutrunden er det kvindelige håndboldlandshold stadig et pænt stykke fra topformen.

Godt nok vandt Danmark Golden League-kampen mod Schweiz med 38-25, men holdet formåede ikke at fjerne indtrykket af, at der især defensivt er plads til forbedring.

Det så man i udpræget grad mod Holland i torsdags. Og det så man igen i første halvleg mod Schweiz.

En sejr er selvfølgelig ikke at kimse ad. Men det skal med i bedømmelsen, at Schweiz er en alt andet end skræmmende modstander.

Landet har aldrig tidligere været med i en slutrunde. At schweizerne er med ved EM i november, skyldes ikke mindst at man havnede i en kvalifikationsgruppe med Rusland, der senere blev udelukket.

Trods de begrænsede meritter formåede Schweiz at lave hele 16 mål i de første 30 minutter mod danskerne.

Uden den langtidsskadede forsvarskrumtap Line Haugsted mangler den danske defensiv både stabilitet og intensitet.

Det gav svære arbejdsbetingelser for Sandra Toft, der heller ikke udrettede meget i målet, inden hun sidst i første halvleg blev erstattet af Anna Kristensen.

Schweizerne - med danskerne Martin Albertsen og Allan Heine på trænerbænken - spillede pænt, så længe kræfterne rakte. Det gjorde de bare ikke meget længere end til pausen.

Efter sidebyttet kom der mere mobilitet i det danske forsvar. Og da begyndte den forventede klasseforskel at tone frem.

Debutanten Trine Mortensen kom på banen og lavede nogle fine mål fra venstre fløj. Og da schweizerne forsøgte sig med et mislykket syv mod seks-spil, kunne Danmark udbygge føringen med flere scoringer i tomt mål.

Trods den begrænsede modstand endte det som en succesoplevelse for danskerne. Nu er spørgsmålet, hvor langt det rækker i kampen mod de norske verdensmestre i sidste Golden League-kamp søndag.