Herning dukker Esbjerg og kan øjne DM-finale

Esbjerg
Ishockey Metal Cup og Final 4 finale Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Med den tredje sejr i semifinaleserien mod Esbjerg Energy er Herning Blue Fox tæt på DM-finalerne i ishockey.

Herning Blue Fox nærmer sig sin første finaleoptræden i fem år.

Tirsdag kom midtjyderne op på tre sejre i DM-semifinaleserien mod Esbjerg Energy i Metal Ligaen.

Esbjerg blev slået med 3-0, og Herning fører nu 3-1 i kampe.

Esbjerg er nu tvunget til at vinde, når de to hold mødes igen fredag, for at holde serien i gang. Den kamp skal spilles i Herning, mens tirsdagens fandt sted i Esbjerg.

Efter seks minutter kom gæsterne foran, da Mathias Bau fra højre side trak ind mod midten af banen og bankede pucken op i hjørnet af målet.

Esbjerg kom sig over den dårlige start, og kampen blev meget jævnbyrdig. Vestjyderne endte i flere powerplay-situationer, men kunne ikke udnytte det til at lave en udligning.

Mathias Bau kom til den største chance i anden periode, men en god redning af Mathias Seldrup afværgede, at Bau fordoblede både sin og Hernings måltotal.

Kampen var tæt, hvilket spillet også bar præg af. De to hold gik til hinanden i nærkampene i jagten på de små marginaler.

Dem var der dog ikke brug for, da Morten Poulsen scorede til 2-0 seks minutter inde i tredje periode efter oplæg fra Mathias Bau. Herning var nemlig to mand i overtal på isen.

Med otte minutter tilbage af tredje periode virkede kampen til at blive afgjort, da Brett Perlini scorede til 3-0. Mange af de fremmødte Esbjerg-fans mistede da også håbet og forlod hallen.

I et desperat forsøg på at lave et comeback blev Mathias Seldrup hevet ud af Esbjerg-målet med tre minutter tilbage.

Men trods overtallet i offensiven var hjemmeholdet aldrig i nærheden af at true Hernings føring eller for den sags skyld bare at pynte på resultatet.