Herning og Esbjerg sætter kurs mod DM-finale

Herning
SønderjyskE og Herning Blue Fox , Final4 semifinale Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Herning og Esbjerg fører nu deres respektive semifinaleserie med 2-1 mod henholdsvis Sønderjyske og Aalborg.

Særligt i 1990'erne var der tradition for, at Herning og Esbjerg tørnede sammen i DM-finalen i ishockey, og det samme kan blive tilfældet i denne sæson.

Søndag tog Herning Blue Fox og Esbjerg Energy begge et skridt mod guldkampen ved at vinde og bringe sig på 2-1 i deres semifinaleserie mod henholdsvis Sønderjyske og Aalborg Pirates.

Herning vandt den tredje semifinale med 4-3 og mangler nu kun yderligere to sejre for at indløse billet til finalen.

Herning vandt efter en kamp, der bølgede frem og tilbage, og særligt i første periode var der gang i den med fire mål og hele ti tominuttersudvisninger. Dem var der i alt 17 af i hele kampen.

Frederik Brændgaard bragte Herning på 1-0 efter knap fire minutter, men blot 20 sekunder senere svarede Mathias Borring tilbage med udligning.

I det syvende minut kom Herning igen foran ved Lukas Bang i powerplay, og Sønderjyske udlignede sent i perioden ved David Madsen i en overtalsperiode.

Samme Madsen bragte Sønderjyske foran bare 40 sekunder inde i anden periode, og man skulle 15 effektive spilminutter længere frem, før amerikaneren Cameron Brown udlignede til 3-3.

Midtvejs i tredje periode scorede Morten Poulsen til 4-3, og Herning fightede sejren hjem. Blandt andet efter tre tominuttersudvisninger i de sidste fem minutter.

I søndagens anden semifinale vandt Esbjerg med 7-4 ude over Aalborg.

Frederik Bjerrum og Simon Grønvaldt bragte Esbjerg foran 2-0 i de første otte minutter, men Aalborg, der vandt grundspillet, skabte balance med mål af Nikolai Nielsen og Jeppe Korsgaard.

I de sidste minutter af anden periode sørgede canadierne Grayson Downing og Joshua Winquist for, at Esbjerg igen førte med to mål.

Anders Koch reducerede til 3-4 kort inde i tredje periode, men med hver deres scoringer nummer to sørgede Downing og Bjerrum for 5-3 og 6-3.

Downing scorede også til 7-4, efter at Julian Jakobsen havde reduceret for Aalborg.

Dermed endte det med den tredje udesejr i træk i denne semifinaleserie.

Næste akt i semifinaleserierne, der spilles bedst af syv kampe, afvikles på tirsdag i henholdsvis Vojens og Esbjerg.