Herning overvinder skrækstart og slår Esbjerg efter straffeslag

Herning
Metal Ligaen: Rungsted Seier Capital - Herning Blue Fox Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix

Esbjerg var foran med 2-0, inden der var gået to minutter, men Herning løb med sejren efter straffeslag.

Efter en uforudsigelig dyst snuppede topholdet Herning Blue Fox tirsdag en sejr over Esbjerg Energy i Metal Ligaen.

Esbjerg kom tidligt foran med 2-0, men Herning slog tilbage og kom foran, inden det ved anden periodes afslutning stod 4-4.

Den stilling holdt i både tredje periode og overtiden, og efter adskillige forsøg fra begge hold scorede Andris Dzerins det afgørende mål på straffeslag.

Det betyder, at Herning får to point til kontoen, mens Esbjerg får et.

Herning fører Metal Ligaen med 58 point. Esbjerg roder rundt helt nede på syvendepladsen med 36 point.

Esbjerg indledte kampen med et brag.

Efter 31 sekunder scorede Cameron Brown til 1-0, og efter et minut og 43 sekunder scorede Søren Nielsen til 2-0 efter en fæl fejl i Hernings opspil.

Værterne var sendt til tælling, men det var ikke værre, end at de overtog kontrollen med kampen.

Herning pressede hårdt på, og efter 16 minutter kom forløsningen. Brett Perlini scorede til 1-2, og godt et minut senere vinklede Morten Poulsen pucken i mål fra tæt hold.

Anden periode blev mindst lige så underholdende som den første.

På skift scorede Herning og Esbjerg, så der ved pausen før kampens sidste periode stod 4-4 på måltavlen i Kvik Hockey Arena.

Kampens sidste periode var præget af rodet spil og mange fejl fra begge hold. Det betød, at der ikke blev scoret, så kampen endte i overtid.

Her var Esbjerg klart farligst, men vestjyderne kom ikke tættere på end en afslutning på stolpen.

I straffeslagskonkurrencen misbrugte begge hold fire forsøg, før Andris Dzerins satte pucken i nettet. Andreas Grundtvig fik mulighed for at udligne for Esbjerg, men det lykkedes ikke.