Herning snupper førstepladsen med storsejr på isen

Herning
Metalligaen: Rødovre Mighty Bulls - Herning Blue Fox Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix

I en målrig kamp i Metal Ligaen vandt Herning Blue Fox 8-3 over Frederikshavn White Hawks og tog duksepladsen.

Herning Blue Fox går på en kort juleferie på Metal Ligaens førsteplads.

Fredag aften vandt Herning med hele 8-3 hjemme over Frederikshavn White Hawks og avancerede med sejren til duksepladsen.

Herning stryger forbi Aalborg Pirates og har nu 62 point efter 29 kampe. Aalborg har på andenpladsen et point færre. Frederikshavn er næstsidst med 30 point efter 30 kampe.

Efter en lige første periode, der endte 1-1, afgjorde Herning reelt opgøret i anden periode med fire mål i træk.

Mathias From, Petter Hansson, Brett Thompson og Jesper Thornberg stod bag de fire mål for Herning.

Frederikshavn reducerede til 2-5 lidt over et minut inde i tredje periode ved Mikkel Bertelsen.

Men tre mål på under tre minutter fra Frederik Brændgaard, Mathias Bau Hansen og Martin Eskildsen cementerede sejren, inden udeholdets Todd Winder pyntede på resultatet foran de 2234 tilskuere.

Herning skal i aktion igen mod Odense Bulldogs hjemme og ude 29. og 30. december. Odense vandt fredag aften med 6-2 ude over Esbjerg Energy og er Metal Ligaens nummer tre med 48 point.

Rødovre Mighty Bulls snuppede en sejr på 3-1 hjemme over Herlev Eagles. Rødovre er på sidstepladsen kun et enkelt point efter Frederikshavn. Det er kun sidstepladsen, der ikke får en plads i slutspillet.

Sønderjyske vandt 6-2 hjemme over Rungsted Seier Capital.