Højlund begår i straffe i Manchester Citys overlegne derbysejr

Manchester
FBL-ENG-PR-MAN UTD-MAN CITY Foto: Paul Ellis/Ritzau Scanpix

Rasmus Højlund begik straffespark, da Manchester City slog bysbørnene 3-0 efter to Erling Haaland-træffere.

De lyseblå sidder meget tungt på tronen i Manchester. Det blev understreget søndag, hvor City tævede United 3-0 på Old Trafford.

Den danske landsholdsangriber Rasmus Højlund fik en uheldig hovedrolle i opgøret, da han begik det straffespark, som Erling Haaland omsatte sikkert til 1-0 i første halvleg.

Siden øgede den norske bomber også til 2-0 i anden halvleg, inden han assisterede Phil Foden til slutresultatet.

Manchester City har som Arsenal 24 point i toppen af Premier League efter ti kampe. Det er to mindre end førerholdet Tottenham.

Christian Eriksen var som Højlund med fra start for Manchester United, men hverken han eller nogen af de rødklædte holdkammerater fik specielt mange plusser i bogen. Det gjorde en travl André Onana til gengæld.

Manchester City satte sig ikke uventet tungt på spillet i kampens indledning og skabte også klart flest chancer før pausen, hvor Onana i flere omgange måtte agere redningsmand.

Efter 26 minutter var han dog prisgivet, da Haaland sendte bolden modsat af camerouneren på det straffespark, som Højlund havde begået ved at hive spanieren Rodri ned i feltet i forbindelse med et frisparksindlæg.

Højlund fik hurtigt chancen for at gøre skaden god, men presset af John Stones løb danskerens mulighed ud i sandet, og senere tog City-keeper Ederson sig af Scott McTominays nærgående forsøg.

United havde givetvis intentioner om at tage mere initiativ i anden halvleg, men efter et par løfterige minutter tog City igen over og styrede opgøret med hård og fast hånd.

Efter knap 50 minutter lod United-defensiven Haaland løbe alene rundt bagest i feltet, det opfattede Bernardo Silva, og så blev det 0-2 via en norsk pandebrask.

Det var Haalands 11. ligamål i sæsonen, og han alene matcher nu hele Manchester United-holdet efter de første ti runder.

Med en skarp fremlægning skabte Eriksen efter 68 minutter Uniteds bedste forsøg, men en tandløs Marcus Rashford sparkede forbi rammen, og så blev det i stedet 3-0 ti minutter senere.

Onana klarede et langskud fra Rodri, Haaland samlede riposten op og spillede den uselvisk på tværs, hvor Phil Foden gled bolden over stregen.

Højlund spillede 73 minutter, og Eriksen fik 86 minutter for Premier Leagues nummer otte, der aldrig var i nærheden af at matche mesterholdet på nogen parametre.