Horsens bremser fynsk sejrsmaskine i 1. division

NordicBet Liga: HB Køge - OB Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix

Efter otte sejre i træk måtte OB nøjes med 2-2 i lørdagens udekamp mod AC Horsens i den næstbedste række.

AC Horsens tog som det første hold i denne sæson point mod suveræne OB i 1. division.

Uden den skadede ligatopscorer Luca Kjerrumgaard måtte OB nøjes med 2-2 i udekampen mod Horsens.

Pointtabet betyder, at OB topper landets næstbedste fodboldrække med 25 point efter ni spillerunder.

De formstærke gæster fra Fyn tog føringen midtvejs i første halvleg på et drilsk, hoppende langskud fra midtbanespilleren Jakob Bonde på kanten af straffesparksfeltet.

Ti minutter senere slog hjemmeholdet kontra. Et fladt indlæg fra Emil Frederiksen endte med at passere hele vejen gennem OB-feltet til Mikkel Kallesøe, der tæt foran mål udlignede til 1-1.

Horsens bragte sig foran med 2-1 på et straffespark i begyndelsen af anden halvleg, hvor Emil Frederiksen viste gode sparke-evner.

Horsens-føringen holdt dog ikke mange minutter, før et fynsk frispark banede vejen til en udligning. Bjørn Paulsen fik med panden styret frisparksindlægget over målstregen til 2-2.

I slutfasen kunne OB godt have brugt skarpretteren Luca Kjerrumgaard, der har lavet ti mål i otte kampe. Den 21-årige angriber var ikke med i truppen, efter at han udgik med en skade fra fredagens træning.

OB har i toppen af tabellen et forspring på ni point til en forfølger-trio bestående af Fredericia, Esbjerg og AC Horsens.

Esbjerg kan minimere lidt af afstanden, når vestjyderne søndag får besøg af B93, mens Fredericia mandag møder Hobro.