Ikast fastholder andenpladsen med endnu en flot skalp

Ikast
Kvindehåndbold: Ikast Håndbold - Viborg HK Foto: Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix

Viborg famler stadig efter stabilitet og fik lørdag en gedigen øretæve, da holdet besøgte formstærke Ikast.

Onsdag aften sørgede Ikasts håndboldkvinder for, at vicemestrene fra Odense Håndbold ikke længere har maksimumpoint i ligaen. Og lørdag tog de midtjyske kvinder end en flot sejr.

På halgulvet i Ikast blev de gamle DM-rivaler fra Viborg HK kørt godt og grundigt over i sejren på 40-27.

De to point betyder, at Ikast holder fast i andenpladsen med 12 point for 7 kampe. Kun Team Esbjerg med de maksimale 14 point har været bedre. Viborg er placeret midt i tabellen med seks point.

Tre gange på fem år mellem 1998 og 2002 stod de to hold over for hinanden i DM-finalerne - to gange med Viborg som vinder. Dertil mødtes de også flere gange i semifinalerne i 90'erne og 00'erne.

Mens Odense og Team Esbjerg har domineret kvindeligaen de seneste sæsoner, er der stadig en snert af fortidens storhed, når Viborg og Ikast mødes.

Begge har været flittige gæster i DM-semifinalerne den seneste håndfuld år, men Viborg har fået en lidt ujævn start på sæsonen. Og lørdagen i Ikast vil holdet nok helst glemme.

Viborg var fint med i kampens indledning, men fra 4-4 fik gæsterne fra domkirkebyen store problemer offensivt.

Dårlige afslutninger og tekniske fejl gav syv målløse minutter, og Ikast lagde fundamentet til det, der skulle blive en sløj kamp for Viborg.

Stille og roligt trak hjemmeholdet fra, og duften af øretæve hang tidligt i luften, da Markéta Jerábková slyngede bolden i kassen til 15-6 efter 23 minutter.

Det lykkedes Viborg at få sat en midlertidig prop i nedturen, men med 11-18 ved pausen var vejen til point ualmindelig lang.

Med undtagelse af træfsikre Sara Hald på stregen var det bare en af de dage, hvor ingen af Viborg-spillerne ramte topniveauet.

Knap midtvejs i anden halvleg var forskellen på ti mål, og Ikast lettede aldrig foden på gaspedalen. Det endte med en snitter på 13 mål for gæsterne.

Team Esbjerg tog sæsonens syvende sejr af syv mulige, da København blev slået med 35-29.