Indskifter skaffer med to mål Dortmund sejr over Frankfurt

Dortmund
FBL-GER-BUNDESLIGA-DORTMUND-FRANKFURT Foto: Ina Fassbender/Ritzau Scanpix

Dortmund vandt lørdag 2-0 hjemme over Frankfurt, der havde danskerne Rasmus Nissen og Oscar Højlund med.

Dortmund fik lørdag aften en god start på Bundesligaen, da holdet i første spillerunde vandt 2-0 hjemme over Eintracht Frankfurt.

Gæsterne startede opgøret bedst, men langsomt arbejdede Dortmund sig ind i kampen, og med 20 minutter tilbage sendte indskiftede Jamie Bynoe-Gittens hjemmeholdet på sejrskurs med en flot scoring.

Bynoe-Gittens modtog bolden i venstresiden og drev den ind i feltet. Fra en spids vinkel tog han chancen og sparkede via overliggeren flot bolden i kassen.

I kampens tillægstid satsede Frankfurt, og det udnyttede hjemmeholdet til at slå kontra. Bynoe-Gittens drev bolden en halv bane og afsluttede med fladt at sende bolden ind ved den fjerne stolpe.

Dermed fik tyrkiske Nuri Sahin en god start som cheftræner i Dortmund. Det tidligere midtbanespiller har i sommerpausen erstattet Edin Terzic, der efter eget ønske stoppede i klubben.

Frankfurt har hen over sommeren forstærket sig med to danskere.

Højreback Rasmus Nissen Kristensen er kommet til på en lejeaftale fra engelske Leeds, mens den tyske klub har købt Oscar Højlund i FC København.

Landsholdsbacken Nissen Kristensen spillede hele kampen, mens midtbanemanden Højlund blev skiftet ind i det 77. minut.

Gæsterne åbnede kampen i et højt tempo og skabte flere gode muligheder i den første halve time, men afslutningerne havde ikke den samme kvalitet som opspillene.

Ovenpå den gode Frankfurt-start gik luften en smule af gæsternes ballon, mens Dortmund langsomt fandt sig til rette på eget græs og satte sig på begivenhederne.

Efter pausen blev Dortmund-overtaget mere massivt, og 20 minutter før tid kom målet, der havde været bagt op til i et stykke tid. Og det var et særdeles flot et af slagsen.

Derefter sendte Frankfurt blandt andre danske Oscar Højlund på banen og satsede for en udligning, men det blev i stedet straffet i den anden ende.