Indskiftet dansk angriber sparker Mainz til sejr

Leverkusen
firo : 11/09/2022, football, soccer, 1st league, first 1st federal league, season 2022/2023, FC Schalke 04 - FSV FSV FSV Mainz 05 Foto: Jan Fromme/Ritzau Scanpix

Marcus Ingvartsen fik chancen fra straffesparkspletten og udnyttede den til at sikre Mainz fuld gevinst.

Marcus Ingvartsen har mistet sin startplads i tyske Mainz, men det betyder ikke, at han ikke kan afgøre fodboldkampe.

Søndag aften scorede han kampens sidste mål, da Mainz på udebane nedlagde Leverkusen med 3-2 i Bundesligaen.

Den tidligere FC Nordsjælland-spiller fik chancen fra straffesparkspletten og udplacerede stensikkert den tidligere Brøndby- og Esbjerg-keeper Lukas Hradecky.

Dermed er Marcus Ingvartsen oppe på syv sæsonscoringer i den tyske liga, hvor han har optrådt i 15 kampe.

Han var i en lang periode fast mand i Mainz' startopstilling, men i søndagens kamp mod Leverkusen og i de to foregående kampe har han siddet på bænken fra kampstart.

Søndag blev han sendt i spil efter 65 minutter af sin danske cheftræner, Bo Svensson, og scorede det afgørende mål efter 82 minutter.

Han fik lov at sparke straffesparket, efter at Leverkusens Amine Adli klodset havde nedlagt Silvan Widmer i feltet. Tacklingen betød, at Adli fik direkte rødt kort.

Forinden havde Mainz været foran med både 1-0 og 2-1, men Leverkusen var kommet tilbage begge gange.

Det skete dog ikke efter Marcus Ingvartsens fuldtræffer, og så blev danskeren altså matchvinder.

Med sejren bevæger Mainz sig tre placeringer frem i Bundesligaen, hvor klubben nu er på niendepladsen lige foran søndagens modstander, Leverkusen.