Inter knækker slidstærke Roma og er igen Serie A-duks

FBL-ITA-SERIEA-INTER-ROMA Foto: Isabella Bonotto/Ritzau Scanpix

Marcus Thuram blev matchvinder i slutfasen, da Inter slog Roma med Rasmus Nissen med 1-0.

Inter tog søndag førstepladsen i Serie A tilbage fra Juventus efter en smal 1-0-sejr over Roma med danske Rasmus Nissen Kristensen som højre wingback.

Den franske angriber Marcus Thuram blev matchvinder med sit mål knap ti minutter før tid i et opgør, hvor udeholdets belgiske angriber Romelu Lukaku blev mødt af massive pibekoncerter efter en uskøn afsked med Inter i sommer.

Inter har 25 point på duksepladsen, Juventus følger efter med 23 point, mens AC Milan har 22 point efter 2-2 mod Napoli senere søndag aften.

José Mourinho var på grund af karantæne på tribunen, men portugiserens aftryk var meget tydeligt på meget velorganiseret udehold, der holdt Inter nede på et fåtal af chancer.

Hakan Çalhanoglu bankede langt ude fra kuglen på overliggeren efter fire minutter, og senere havde først Marcus Thuram og siden Federico Dimarco gode muligheder, men generelt lykkedes Roma med at gøre kampen bøvlet for favoritten.

Omvendt havde Roma ingenting - som ingen afslutninger - at byde ind med offensivt i de første 65 minutter, inden Bryan Cristante med et kraftfuld hovedstød testede Yann Sommer i Inter-buret.

Romas defensiv holdt i 81 minutter, inden et sideskifte og et fladt indlæg fra Dimarco til Thuram viste sig at være nøglen til et åbningsmål.

Roma var herefter tvunget frem, men evnerne rakte ikke til at levere et modsvar, og Inter var i flere omgange tæt på 2-0.

I Napoli havde Milan kurs mod sejr og andenpladsen, da Olivier Giroud i første halvleg pandede to bolde i nettet. Men det forsvarende mesterhold svarede igen i anden halvleg med to meget flotte mål.

Matteo Politano reducerede efter en soloaktion, og Giacomo Raspadori udlignede direkte på frispark.