Island henter første sejr i mellemrunden ved EM

München
Germany Handball Euros Foto: Martin Meissner/Ritzau Scanpix

Island kom på tavlen i mellemrunden med en sejr over Kroatien. Ingen af dem kan nå semifinalen ved EM.

EM i håndbold har ikke været den store succes for Island, men mandag kom holdet endelig på tavlen med en sejr i mellemrunden.

Efter tre nederlag mod Ungarn, Tyskland og Frankrig vandt Island med 35-30 over Kroatien efter at have været bagud 16-18 ved pausen.

Island har allerede udspillet sin chance for at nå semifinalen. Det samme har Kroatien, der nu er sidst i gruppen med ét point. Island har to.

Kroatien var flere gange foran med tre mål, men i anden halvleg knækkede kampen midtvejs over til Islands fordel.

Island gik fra 25-25 til 31-25 i en periode, hvor Kroatien ikke kunne få noget til at fungere, og derfra var der ingen tvivl om udfaldet.

Mandag klokken 18 skal Frankrig møde Østrig, og klokken 20.30 tørner Tyskland og Ungarn sammen.

De fire nationer har alle mulighed for at nå semifinalerne. Frankrig fører gruppen med seks point foran Ungarn og Østrig, der begge har fire. Derefter følger værtsnationen, Tyskland, med tre point.

Gruppens nummer to skal møde Danmark i semifinalen på fredag.