Isligaens tophold udbygger stime af sejre til syv

Herlev
Metal Ligaen ishockey Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix

Herning Blue Fox vandt 4-3 ude over Herlev Eagles. Aalborg slog Rungsted efter en evakuering før kampstart.

Ishockeyherrerne fra Herning Blue Fox virker noget nær uovervindelige i landets bedste række.

Fredag aften hentede ligaens tophold den syvende sejr i træk, da Herlev Eagles blev besejret med 4-3 på udebane.

De sjællandske værter tog føringen midtvejs i første periode, men det var gæsterne, der dominerede skudstatistikken stort.

Det gav udbytte efter 17 minutter, hvor canadieren Phil Marinaccio fik udlignet til 1-1 for herningenserne.

I anden periode tog topholdet føringen, da finske Miska Humaloja gjorde det til 2-1. Senere udbyggede Mathias Bau Hansen til 3-1.

Joachim Linnet gjorde det til 4-1, inden hjemmeholdet udlignede to gange og fik skabt spænding i de sidste fem minutter.

Herning Blue Fox har hentet 11 sejre i 15 kampe og topper Metal Ligaen med 35 point foran Aalborg Pirates med 32 point - mesterholdet har dog spillet en kamp mere end herningenserne.

Aalborg Pirates slog fredag Rungsted Seier Capital med 5-1, efter at kampen var blevet forsinket i 40 minutter. Publikum i Gigantium blev kort før kampstart blev evakueret.

Evakueringen skyldtes antændt fyrværkeri inde i den nordjyske arena.

Sønderjyske måtte fredag afgive andenpladsen til Aalborg, efter at mandskabet fra Vojens tabte 1-5 på udebane til Odense Bulldogs.