Japan sender norske fodboldkvinder ud i VM-mørket

Wellington
FBL-WC-2023-WOMEN-MATCH50-JPN-NOR Foto: Grant Down/Ritzau Scanpix

Japan er klar til VM-kvartfinalen efter en 3-1-sejr over Norge i ottendedelsfinalen.

Japans fodboldkvinder er klar til VM-kvartfinalen, mens Norges landshold kan rejse hjem fra slutrunden i New Zealand og Australien.

Det er status, efter at Japan lørdag formiddag dansk tid vandt ottendedelsfinalen mellem de to hold med 3-1.

Japanerne styrede store dele af opgøret i Wellington, men japanerne kan også takke for et par norske gaver undervejs.

Efter et kvarters spil prøvede Ingrid Engen at blokere et ufarligt indlæg. Uheldigvis for Barcelona-spilleren endte hun med at rette bolden så meget af, at den snød hendes egen målmand.

Nordmændene kom med et hurtigt modsvar i den anden ende. Det var første gang i kampen, at Norge var i nærheden af Japans mål, da Guro Reiten med et flot hovedstød bragte måltavlen i balance.

Fem minutter efter pausen var Norge i gavehumør igen. Vilde Boe Risa endte ufrivilligt med at spille Risa Shimizu fri i det norske felt, og japaneren takkede for den foræring og scorede til 2-1 på en afrettet afslutning.

Nordmændene forsøgte at tvinge spillet længere frem på banen, men uden at være tæt på en udligning.

I stedet blev nordmændene fanget på et kontraangreb med ti minutter tilbage af den ordinære spilletid. Turneringstopscorer Hinata Miyazawa løb fra forsvaret og gjorde det til 3-1 med sin femte scoring ved slutrunden.

I kvartfinalen kommer Japan på en vanskelig opgave. Enten venter Sverige eller de amerikanske VM-favoritter. Det afgøres søndag.