Julie Kepp vinder semifinale og skal kæmpe om EM-medaljer

Japan Swimming Worlds Foto: Lee Jin-Man/Ritzau Scanpix

Den danske svømmer er klar til onsdagens EM-finale i 50 meter fri efter førsteplads i semifinalen.

Svømmeren Julie Kepp Jensen sikrede sig tirsdag en plads i finalen i 50 meter fri ved kortbane-EM i Rumænien.

Den 23-årige dansker vandt den ene semifinale, men tre andre svømmere var dog hurtigere end Kepp Jensen i den anden semifinale.

Danskeren fik en fremragende start i bassinet, og hun var også hurtigst til at vende efter 25 meter.

Julie Kepp Jensen holdt sig forrest på den sidste banelængde og slog hænderne i bassinkanten efter 23,96 sekunder.

Hvis hun skal blande sig i medaljekampen i onsdagens finale, så skal hun dog formentlig forbedre sig nogle ekstra hundreddele.

Den anden semifinale blev afviklet i et højere tempo og blev vundet af franske Beryl Cataldello i tiden 23,77 sekunder. Også svenske Michelle Coleman og Anna Hopkin fra Storbritannien var hurtigere end Kepp Jensen.

Kort efter skulle både Clara Rybak-Andersen og Thea Blomsterberg forsøge at kvalificere sig til finalen i 100 meter brystsvømning. Det lykkedes dog blot for Rybak-Andersen, der er videre til finalen i sjettebedste tid.

Kortbane-EM afholdes i den rumænske by Otopeni. Danmark stiller med syv svømmere til stævnet, der slutter 10. december.