Keeper vågner og sikrer Aalborg Super Cup-trofæ

Herrehåndbold: Aalborg Håndbold - GOG Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Fabian Norsten storspillede i anden halvleg og afgjorde Super Cuppen mod GOG til Aalborgs fordel.

Aalborg Håndbold har sikret det første trofæ i dansk herrehåndbold i denne sæson.

I Super Cuppen vandt de forsvarende danmarksmestre med 29-28 over de forsvarende pokalvindere fra GOG efter en jævnbyrdig og underholdende kamp i Randers.

Kampen blev afgjort i det sidste sekund, da en velspillende Fabian Norsten i Aalborg-målet pillede en fri afslutning fra en ellers vaks Tobias Grøndahl med en fodparade i hovedhøjde.

Dermed viste Norsten, at han er en hæderlig vikar for Niklas Landin, der i lighed med en anden OL-vinder, Henrik Møllgaard, sad over i Super Cuppen.

På trænerbænkene i nyklassikeren sad der en ny chef i begge lejre. Hos aalborgenserne har tyskeren Maik Machulla overtaget stafetten, mens den tidligere Ikast-kvindetræner Kasper Christensen nu bestemmer på GOG's bænk.

Opgøret blev indledt i et højt tempo, og holdene virkede alt andet end indstillet på at give hinanden en rolig start på sæsonen. Der blev givet og taget i begge ender, og de to holds forsvar slap godt fra kampen, mens begge holds keepere længe havde store problemer.

På måltavlen fulgtes holdene pænt ad, og ved pausen var stillingen helt lige, 14-14.

Anden halvleg var også en stillingskrig. GOG scorede tre gange i træk og kom i front med 24-21, men det lille hul var hentet igen ved 25-25.

Efter kun at have haft få redninger i første halvleg fandt Aalborg-keeper Fabian Norsten melodien i løbet af anden halvleg, og i slutfasen diskede svenskeren op med vigtige redninger - den vigtigste til allersidst, så Aalborg undgik forlænget spilletid.

Offensivt boltrede Thomas Arnoldsen og Jack Thurin sig i det nordjyske angreb med otte og syv scoringer, mens Nicolai Pedersen og Tobias Grøndahl scorede seks gange hver for fynboerne.