København Håndbold slår Viborg efter gyserafslutning

København Håndbold vs Skanderborg Håndbold Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Det blev en meget lige kamp mellem København Håndbold og Viborg HK i den bedste danske håndboldrække.

Hverken København Håndbold eller Viborg HK havde fået den bedste start på sæsonen med to sejre og to nederlag inden holdenes indbyrdes møde tirsdag aften.

Nederlagene var dog kommet til topholdene Odense og Team Esbjerg, så der var stadig optimisme at spore i begge lejre.

København slap bedst fra kampen, da holdet besejrede Viborg knebent med 26-25 i den bedste håndboldrække for kvinder.

For at illustrere, hvor tæt kampen var, så stod det i slutfasen både 22-22, 23-23, 24-24 og 25-25.

Med halvandet minut igen slog København til på et kontraangreb, hvor højrefløjen Clara Skøtt fik afsluttet godt fra en spids vinkel og scoret til slutresultatet 26-25.

Det var den 19-årige spillers sjette mål i kampen, og hun var meget effektiv på sine chancer.

Efter Skøtts scoring bølgede kampen stadig frem og tilbage, og Viborg fik chancen flere gang for at udligne. Men uden held.

Viborgs højrefløj Emilie Hovden missede muligheden for at udligne, da hun ramte stolpen et minut før tid. Inden da havde hun ellers brilleret med syv scoringer.

Trods en timeout mistede København bolden en gang mere inden slutfløjt på grund af for mange afleveringer i et angreb.

Viborg magtede dog ikke at udnytte fejlen.

Med omkring 15 sekunder tilbage på klokken lykkedes det ikke for Viborg at sætte et godt angreb op og skaffe det ene point. Bolden blev i stedet smidt ud over baglinjen i det sidste angreb. Og så løb tiden ud.

København-stjernen Stine Jørgensen, som blev kampens topscorer med otte mål, var lettet over sejren.

- Det betyder sindssygt meget. Viborg er et af de hold, vi skal kæmpe med i denne sæson.

- Det var en hård kamp, og jeg er bare glad for, at vi vandt, siger Stine Jørgensen til TV 2 Sport.

Hos Viborg var Melissa Petrén derimod ærgerlig over, at holdet smed det hele væk til slut.

- Jeg er virkelig skuffet over, at vi ikke bare fik et point. Men nu skal vi bare videre, siger Petrén.