Sport - Ritzau

København vil spille Europa selv om det giver underskud

København vil spille Europa selv om det giver underskud

København vil spille Europa selv om det giver underskud

Ritzau
Zuletzt aktualisiert um:
EM håndbold for kvinder i Sverige 2016 Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

København Håndbold har overtaget Viborgs plads i European League, selv om det medfører økonomiske panderynker.

Trods udsigten til unødvendige økonomiske buler vil København Håndbold spille på den europæiske håndboldscene.

Hovedstadsklubben har således meldt sig klar, efter at Viborg HK i sidste uge meddelte Dansk Håndbold Forbund (DHF), at klubben ikke vil gøre brug af sin kvalifikation til European League.

Direktør i København Håndbold Louise Svalastog fortæller, at den europæiske deltagelse er en sportslig investering.

- Vi forventer et underskud, men vi håber selvfølgelig, at vi kan hive så mange penge som muligt hjem.

- Hvis det skal køre rundt for os, så skal vi jo nærmest vinde hele turneringen, siger København-direktør Louise Svalastog.

Viborg HK vurderede, at det ville påføre klubben et underskud på 700.000 kroner at deltage i European League.

Den store udgiftspost er rejserne til udekampene, mens Det Europæiske Håndboldforbund (EHF) stiller en række krav til hjemmekampene og opkræver tilmeldingsgebyr.

Præmiepengene lå i sidste sæson på mellem 19.000 og 26.000 kroner per kamp, mens turneringens fire bedste hold blev belønnet med beløb fra 130.000 til 300.000 kroner.

I København håber man, at det er muligt at øge de kommercielle indtægter som følge af de europæiske kampe, så underskuddet kan holdes nede.

- Det er da et problem for klubberne, at økonomien i turneringen ikke er bedre, men det har stor betydning for spillerne at være med i Europa. De spillere, vi gerne vil rekruttere, vil gerne spille europæisk.

- Som tidligere spiller forstår jeg godt, at de vil spille i Europa, og som klub skal vi så vurdere, om det er forsvarligt at være en del af det.

- Vi håber, at deltagelsen kan være med til at løfte nogle af vores kommercielle indtægter, og det er årsagen til, at vi er gået ind i det. Og så vil vi gerne være en top-4- eller top-5-klub i Danmark, og så skal man være med i Europa, siger Svalastog.

Direktøren fortæller, at København skal søge om dispensation til at benytte holdets normale hjemmebane Frederiksberg Hallen i European League, da hallen ikke lever op til EHF's krav.

- Der har været panderynker i forhold til økonomien, for der er så mange krav til faciliteterne.

- Vi er lidt på herrens mark i forhold til vores hal, så der er ting, der kan spænde ben for os og koste os yderligere økonomisk, men det har vi vurderet, at vi gerne vil, siger hun.

Louise Svalastog har ikke noget bud på, hvorfor EHF ikke er i stand til at skabe en mere bæredygtig turnering på kvindesiden.

Hun nævner, at der for nylig i Champions Leagues finalestævne hos kvinderne, Final 4, i Budapest var samlet et rekordstort publikum på mere end 20.000 tilskuere.

- Man skal måske kigge på produktet og få det fremhævet. Hvis man kan i Champions League, så kan man også andre ting i EHF.

- Der er en vilje til at komme og bakke op, og der er så meget hype omkring at støtte kvindesport, siger Svalastog.

I sidste sæson nåede to danske hold finalen i European League. Vinderne fra Ikast Håndbold vurderer, at klubbens deltagelsen de seneste tre år i turneringen løber rundt.

Nykøbing Falster Håndbold beretter om et underskud på omkring 600.000 kroner, til trods for at holdet nåede finalen.

I Champions League oplyser de to danske deltagere, Team Esbjerg og Odense Håndbold, ligeledes, at præmiepengene fra EHF isoleret set ikke dækker de omkostninger, der er forbundet med deltagelsen.

Både Odense og Esbjerg har dog udnyttet de europæiske kampe til at øge klubbernes kommercielle indtægter. Odense nåede kvartfinalen, mens Esbjerg deltog i Final 4-stævnet og sluttede på fjerdepladsen.

Ritzau har været i kontakt med EHF's marketingdirektør David Szlezak, der er ansvarlig for EHF's klubturneringer.

Szlezak havde ikke umiddelbart mulighed for at svare på spørgsmål om økonomien i Champions League og European League.

/ritzau/

Mehr lesen

Leserbrief

Meinung
Poul Harald Holm, Mirjam Fibiger Olesen, Ester Esmarch, Henrik Lydeking
„Kristendemokraterne: Tør i lytte til os lokale omkring grænsekontrollen?“