Kolding får has på Fredericia og tager sæsonens første sejr

AaB - Kolding IF, NordicBet liga Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

FC Fredericia gestikulerede voldsomt for straffespark i slutfasen, men måtte se sig slået af Kolding IF.

FC Fredericia har sprudlet i sine første to kampe i den nye sæson i 1. division, men fredag aften blev klubben pillet ned på jorden igen.

Med benhårdt spil fik Kolding IF nemlig skovlen under lokalrivalen og vandt 1-0. Efter to uafgjorte kampe var det koldingensernes første sejr i den nye sæson.

De tre point sender klubben op på fem point og en placering lidt under Fredericia, der efter sejre i de to første runder endnu kan kalde sig et af rækkens tophold.

Fredagens lokaldyst i Kolding var præget af nærkampe og lange bolde, og det var i grunden ikke specielt underholdende at være vidne til.

Men det passede Kolding, som altså formåede at stække de ellers kreative gæster fra Fredericia, som havde scoret syv mål i sæsonens første to kampe.

Og lige efter pausen kom så den scoring, der skulle ende med at afgøre det hele. Netop indskiftede Christoffer Palm dukkede op foran mål efter et indlæg fra højre og vinklede kuglen i kassen til 1-0.

I slutningen af opgøret fik Fredericia en tand bedre fat, og Agon Mucolli var kun en sidste øjebliks blokering på stregen fra at bringe balance i regnskabet.

Det så desuden ud til, at Fredericia i et par tilfælde skulle have haft straffespark. Mest åbenlyst var det, da Jeppe Brinch blev hægtet i feltet i den ordinære spilletids sidste minut, men dommerens fløjte forblev urørt, og Kolding vandt kampen.

På Østerbro i København nappede Vendsyssel FF sin anden sejr i sæsonen, da klubben slog B93 med 2-1. Nordjyderne er nu på seks point og er dermed oppe på siden af Fredericia.

Hillerød slog oprykkeren FC Roskilde, der endnu ikke har fået point, med 2-0. Heller ikke HB Køge har fået point endnu. Fredag tabte sjællænderne med 1-2 til Hobro IK.