Kynisk Viborg-offensiv sænker AGF i tæt opgør

Viborg
Viborg FF - AGF Superliga Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Efter fire kampe uden sejr sikrede Viborg FF sig tre point hjemme mod AGF i 2-1-sejren søndag aften.

Et yderst tæt opgør med masser af fight og tænding endte med en smal Viborg-sejr på 2-1 søndag aften hjemme over AGF i Superligaens tiende runde.

Holdene stod taktisk stærkt over for hinanden, og chancerne var få. AGF kom tilbage i opgøret på 1-1, men Viborg fik scoret det afgørende mål i sejren, der var holdets første efter fire superligakampe uden.

Efter perioden uden sejre snupper Viborg altså tre point, og det placerer holdet på ottendepladsen med 12 point. AGF er på sjettepladsen med 13 point efter ti spillerunder.

Viborg var tæt på en drømmestart efter få minutter, da anfører Jeppe Grønning på akrobatisk vis forsøgte sig med et saksespark tæt under mål. Jesper Hansen i AGF-målet fik dog afværget skuddet.

Kort tid efter var det i den modsatte ende, det brændte på. AGF-spilleren Felix Beijmo modtog bolden ved bageste stolpe, men forsvarsspilleren formåede at hamre forsøget et godt stykke over mål.

Ti minutter før pausen bragte Viborg sig i front efter et skarpt eksekveret kontraangreb.

Angriberen Anosike Ementa blev sendt i dybden, og han spillede holdkammeraten Isak Jensen helt fri foran mål til en sikker 1-0-scoring at gå til pause på.

Efter en times tid bragte gæsterne fra Aarhus balance i regnskabet i domkirkebyen. Et skarpt slået frispark blev headet flot ind af forsvarsprofilen Frederik Tingager.

Med 20 minutter tilbage kom Viborg dog tilbage på føringskurs. Forsvarsspilleren Srdjan Kuzmic løb i dybden, og sloveneren bragede 2-1-scoringen ind bag Jesper Hansen.

Det tvang AGF længere frem, og aarhusianerne skiftede offensive kræfter ind fra bænken, men trods et tryk ned mod Viborg-forsvaret til slut kom AGF ikke tilbage.