Sport - Ritzau

Landsholdet får spritny træningsbane i EM-lejr

Landsholdet får spritny træningsbane i EM-lejr

Landsholdet får spritny træningsbane i EM-lejr

Ritzau
Freudenstadt
Zuletzt aktualisiert um:
Træning og pressemøde med herrelandsholdet i fodbold Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Efter en våd og kold vinter var landsholdets EM-træningsbane i Freudenstadt slidt. Derfor udskiftes græsset.

Der venter en helt nyanlagt græsbane, når det danske fodboldlandshold tirsdag 11. juni tjekker ind i EM-lejren i sydtyske Freudenstadt og har første træning på det lokale stadionanlæg.

Efter en kold vinter og en våd start på foråret var den lokale bane så medtaget, at DBU's repræsentanter var bekymrede for, om banen kunne nå at blive EM-klar.

For tre uger siden blev banen besigtiget igen, og Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) indvilgede i at investere i et nyt græstæppe af den bedste standard.

Det fortæller chefen for herrelandsholdet, Christian Nørkjær, der selv har besøgt Danmarks EM-værtsby mere end en håndfuld gange.

- Banen i Freudenstadts største problem var vinterens vejr, og i det tidlige forår blev der ved med at komme meget vand, og der var sne for tre uger siden, da vi skulle tage den endelige beslutning om banen.

- Jeg var dernede med vores groundsman (græs- og baneansvarlig, red.), Uefas folk og deres banesamarbejdspartner samt den lokale groundsman fra byen, og vi var enige om, at vi ikke turde satse på, at banen kunne blive restaureret, inden vores første træning dernede. Derfor blev det besluttet at lægge en helt ny bane, og det arbejde er i gang nu.

- Det ender rigtig godt, for vi får en fuldstændig ny bane. Der bliver skrællet ti centimeter væk, og når alt underlaget er lavet, så bliver der lagt en helt ny græsplæne fra en velrenommeret græsfarm i Holland. Det har været stressende, men det kommer til at ende godt, siger Christian Nørkjær.

Til daglig spiller et hold fra Tysklands ottendebedste liganiveau på Danmarks EM-træningsbane, Hermann-Saam-Stadion. I det danske ligasystem svarer det til Serie 2.

- De træningsanlæg, der er koblet til EM-hotellerne, er ikke bundesligaanlæg eller anlæg fra den næstbedste række, det er hold fra de lavere divisioner, der har stillet deres anlæg til rådighed. Uefa arbejder så sammen med en virksomhed, der har ansvaret for at bringe banerne i god stand.

- Vi ville gerne have den eksisterende bane til at blive god nok, men i det øjeblik, det blev for stort et sats, agerede byen og Uefa hurtigt, så de i samarbejde med os har fundet en god løsning, siger landsholdschefen.

Kasper Hjulmand og hans spillere har én 11-mands-bane til rådighed på det aldrende atletikstadion. I den perfekte verden ville landsholdet gerne råde over to baner.

- Det er der bare ikke mange af EM-træningsanlæggene, der har, siger Christian Nørkjær.

- For at sikre at banen bliver ved med at være god, tager vi vores egen groundsman med, og vi har købt noget specielt måleudstyr, så vi hele tiden kan måle banen og kortlægge, hvor den potentielt kan have nogle problemer, så vi kan tage en smule hensyn under træningen.

- Men det ser heldigvis ud som om, at vi får de bedste forudsætninger overhovedet. Det er også meget godt, at vi cirka hver fjerde dag er væk i et par dage for at spille kamp. Så træningsbanen får også noget ro, hvor der kan blive arbejdet med den, siger landsholdschefen.

Ved siden af træningsbanen etablerer DBU et stort telt til styrketræning, opvarmningsøvelser og lignende.

/ritzau/

Mehr lesen

Leserbrief

Meinung
Poul Harald Holm, Mirjam Fibiger Olesen, Ester Esmarch, Henrik Lydeking
„Kristendemokraterne: Tør i lytte til os lokale omkring grænsekontrollen?“