Langskudsperle grundlægger sen Viborg-sejr over FCK

Viborg
Superliga: Viborg FF - FC København Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Viborg FF hentede lørdag en smal sejr, da holdet lørdag aften hjemme slog topholdet FC København med 2-1.

Med et flot langskudsmål og en overtidsscoring kom Viborg tilbage i opgøret mod FCK og hentede i sidste ende en 2-1-sejr i Superligaens 16. runde.

FCK var klart bedst i første halvleg og var foran, men Viborg kom meget bedre med efter pausen og truede i højere grad FCK.

Et drømmemål af Viborgs Isak Jensen grundlagde Viborgs comeback, og et overtidsmål af angriberen Alassana Jatta fuldendte præstationen.

Med sejren hopper Viborg op på syvendepladsen i Superligaen med 19 point. FCK er fortsat i front på førstepladsen med 33 point efter 16 spillerunder.

FCK satte sig på begivenhederne fra første fløjt, og gæsterne fik trykket Viborg tilbage i egne rækker. FCK pressede højt, og Viborg havde svært ved at holde fast i bolden, når holdet endelig fik fat i den.

Trods spilovertaget havde FCK dog svært ved at bryde fuldt igennem Viborg-defensiven og skabe de oplagte scoringschancer.

Selv om Viborg kom bedre med og fik brudt rytmen i kampen, bragte FCK sig i front med fem minutter til pause.

FCK-spilleren Elias Achouri fandt sin offensive kollega Mohamed Elyounoussi med et fladt indlæg, og Elyounoussis afslutning sørgede for en pausestilling på 1-0 til udeholdet.

Anden halvleg var blot fem minutter gammel, da Viborg fik bragt balance i regnskabet.

Viborgs kantspiller Isak Jensen fik bolden på kanten af feltet, og herfra bragede han et flot langskudsmål helt op i målhjørnet uden chance for FCK-keeperen Kamil Grabara.

Udligningen ændrede ikke synderligt på kampbilledet, og det var stadig FCK mest på bolden, mens Viborg lukrerede på omstillinger og direkte bolde op mod angriberen Anosike Ementa.

Intensiteten steg i slutfasen, hvor Viborg bed mere fra sig, og det gav et sejrsmål i overtiden. Angriberen Alassana Jatta kom alene igennem, og han sparkede 2-1-målet ind i netmaskerne.