Leverkusen åbner Bundesligaen med kanonhug og sent sejrsmål

Mönchengladbach
Bor. M''nchengladbach - Bayer Leverkusen Foto: Federico Gambarini/Ritzau Scanpix

Granit Xhaka bragede Bundesligaen i gang, da Leverkusen vandt 3-2 i Mönchengladbach efter et meget sent mål.

Mesterholdet Bayer Leverkusen åbnede fredag den nye sæson i Bundesligaen med en meget sen sejr hos Borussia Mönchengladbach.

Den tidligere Gladbach-kaptajn Granit Xhaka åbnede ballet med et brag af et mål efter 12 minutter, og kort før pausen øgede offensivstjernen Florian Wirtz til 2-0.

Stopper Nico Elvedi reducerede efter en times spil, og fem minutter før tid udlignede den nyankomne angriber Tim Kleindienst for hjemmeholdet i en tæt og jævnbyrdig affære.

Det lignede en pointdeling, men Wirtz sikrede Leverkusen tre point, da han omsatte en returbold efter sit eget brændte straffespark i den meget dybe overtid.

Med sejren kan Leverkusen prale af at være ubesejret i 35 ligakampe i træk, efter at man i sidste sæson hjemførte sit første mesterskab uden at tabe en eneste gang.

Faktisk var man oppe på i alt 51 kampe på tværs af alle turneringer, inden man i maj tabte 0-3 til Atalanta i Europa League-finalen.

Siden har Leverkusen rejst sig og hjemført yderligere to titler.

Kort efter nedturen mod Atalanta slog man Kaiserslautern i den tyske pokalfinale, og i sidste uge slog man Stuttgart i Super Cup-finalen efter en straffesparkskonkurrence.

Bundesliga-sæsonen blev fredag åbnet med en kandidat til årets mål.

Den schweiziske midtbanegeneral Granit Xhaka smaskede resolut til en løs bold fra omkring 25 meters afstand, og kuglen bragede ind bag landsmanden Jonas Omlin i Gladbach-buret.

Jeremie Frimpong fremprovokerede muligheden med en bolderobring på egen halvdel, et hurtigt løb og et indlæg, og efter 38 minutter var den hollandske raket igen på spil i højre side.

Endnu en gang indløste et indlæg en løs bold, og denne gang var Florian Wirtz skarpretter - dog fra en noget mere beskeden distance end Xhaka.

Gladbach var langt fra nedspillet og matchede mesterholdet på omtrent alle parametre, men et frispark spottet af VAR forhindrede Tim Kleindienst i at blive noteret for en reducering kort før pausen.

VAR var på spil igen efter en times spil, da schweiziske Nico Elvedi i to omgange fik passeret Lukas Hradecky, efter at et frisparksindlæg blev dirigeret ind foran mål af stopperkollega Ko Itakura.

Japaneren så ud til at være offside, men denne gang blev konklusionen mål, og spændingen levede i den sidste halve time.

Kræfterne var åbenlyst ved at slippe op på begge mandskaber, men efter 85 minutter fandt Kleindienst energi frem til at smide sig ned i en fremlægning og sparke balance i regnskabet.

Igen blandede VAR sig, da den tidligere Heidenheim-angriber havde et ben på kanten af offside, men igen blev målet godkendt, og Gladbach troede de havde sikret et point mod mesterholdet.

Efter 99 minutter begik Ko Itakura efter VAR's mening dog et straffespark, og Wirtz gjorde sig selv til matchvinder, efter Omlins redning og returbold gav en nem afslutning.