Lewandowski skaffer sejr til Barcelona efter Valencia-føring

Valencia CF V FC Barcelona - La Liga EA Sport Foto: Afp 7 Vía Europa Press/Ritzau Scanpix

FC Barcelona tog hul på La Liga med sejr ude over Valencia. Robert Lewandowski scorede begge Barcelona-mål.

FC Barcelona fik sent lørdag en god start på den nye La Liga-sæson, da udekampen mod Valencia blev vundet med 2-1

Det var tyske Hansi Flicks første officielle kamp i spidsen for Barcelona, efter at han har overtaget trænerjobbet efter Xavi.

Det var dog ingen enkelt sag at vinde. Valencia var foran, inden Barcelona vendte kampen til egen fordel på to mål af Robert Lewandowski.

Den danske landsholdsspiller Andreas Christensen tog plads på bænken fra start, men blev skiftet ind efter lidt mere end en times spil.

Danskeren erstattede den bare 17-årige stopper Pau Cubarsi, der fik gult kort før pausen.

Christensen fik selv gult kort efter bare et par minutter på banen.

Flick havde satset ungt og stillede med hele tre 17-årige. De andre var EM-stjernen Lamine Yamal og midtbanespilleren Marc Bernal.

Første halvleg var længe lidt tynd målt på store chancer, men der kom gang i sagerne i de sidste minutter.

Efter 44 minutter steg Hugo Duro til vejrs og headede bolden i mål. I første omgang vinkede linjedommeren for offside, men VAR viste, at han lige netop ikke stod i en strafbar position.

Dommeren lagde så mange minutter til første halvleg, at Barcelona kunne nå at udligne.

Kometen Lamine Yamal gik mod baglinjen og sendte bolden ind foran mål, hvor Robert Lewandowski nemt kunne udligne.

Kort efter pausen scorede Lewandowski også til 2-1, da han sikkert udnyttede et straffespark.

Det fortsatte med at være en livlig kamp, og Valencia forsøgte at svare tilbage, men Barcelona var tættere på 3-1, end hjemmeholdet var på 2-2.

Lewandowski var tæt på at fuldende sit hattrick, men sparkede over i tillægstiden.