Liverpool nedlægger Ajax og går videre i Champions League

Amsterdam
FBL-EUR-C1-AJAX-LIVERPOOL Foto: John Thys/Ritzau Scanpix

Med en 3-0-sejr over Ajax blev Liverpool klar til ottendedelsfinalerne i Champions League i gruppe A.

Mens det går op og ned hjemme i Premier League, så klarer Liverpool sig ganske godt i Champions League.

Onsdag tog Jürgen Klopps mandskab sin fjerde sejr i træk i gruppe A. Ajax blev i Amsterdam slået med 3-0, og med de tre point er Liverpool sikker på at gå videre til ottendedelsfinalerne inden sidste runde.

Liverpool har 12 point og skulle bare undgå et nederlag til Ajax for at sikre avancement med en kamp tilbage.

Ajax gik ind til kampen med en spinkel mulighed for at ende i top-2, men nu har hollænderne kurs mod Europa League.

Der er tre point ned til bundproppen Rangers, som stadig har nul point efter et nederlag onsdag på 0-3 til Napoli, der stadig ikke har smidt point. Italienerne indløste allerede i forrige runde billet til knockoutrunderne.

Ajax og Rangers mødes i sidste runde. Ajax vandt det første indbyrdes opgør 4-0 og skal derfor tabe meget stort for at ende under Rangers.

Liverpool kom på 1-0 lige før pausen i onsdagens møde med Ajax, da Mohamed Salah elegant vippede bolden i mål.

Kort inde i anden halvleg virkede kampen så til at blive afgjort. Her blev det nemlig med et par minutters mellemrum først 2-0 og derefter 3-0. Darwin Nuñez fordoblede gæsternes føring, hvorefter Harvey Elliott også kom på måltavlen med kampens sidste scoring.

Mens det meste er afgjort i gruppe A, så er intet skrevet i sten i gruppe D. Her er der to point fra top til bund inden sidste runde.

Onsdag spillede Tottenham på hjemmebane 1-1 med Sporting. Harry Kane sendte ellers bolden i netmaskerne og - så det ud til - Tottenham videre små fem minutter inde i kampens tillægstid.

Men 2-1-målet blev kaldt tilbage for offside efter et længere VAR-tjek, så det endte uafgjort og uden en billet til knockoutrunden for Tottenham. I hvert fald i denne runde.

Med det ene point holdt Tottenham fast i gruppens førsteplads. London-holdet har otte point, hvilket er ét point mere, end Sporting har på andenpladsen.

Eintracht Frankfurt har også syv point efter en sejr på 2-1 over Marseille, som ligger nederst med seks point.

Alle fire hold går derfor ind til sidste runde med mulighed for både at gå videre og for at ende med en lang næse. Her skal Tottenham møde Marseille, mens Frankfurt og Sporting tørner sammen i det andet opgør.

Pierre-Emile Højbjerg var efter at have været ude med en mindre skade i weekenden på banen fra start for Tottenham og spillede hele kampen. Jesper Lindstrøm spillede 69 minutter for Frankfurt.