Sport - Ritzau

Lokalunioner modsætter sig forslag om genvej i kvindefodbold

Lokalunioner modsætter sig forslag om genvej i kvindefodbold

Lokalunioner modsætter sig forslag om genvej i kvindefodbold

Ritzau
Zuletzt aktualisiert um:
Gjensidige Kvindeliga: HB Køge - Brøndby IF Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

De bedste herreklubber skal ikke have lov at starte langt oppe i kvinderækkerne, mener DBU Bredde.

Herreklubber med ambitioner om at lave et kvindehold i toppen af dansk fodbold skal ikke have lov tage en genvej.

Det mener DBU Bredde, der dækker over seks lokalunioner, i et høringssvar til et forslag om en såkaldt fast track-ordning.

- De seks lokalunioner kan ikke bakke op om denne ordning, som efter vores opfattelse blandt andet strider imod fodboldens pyramidestruktur, dansk fodbolds bærende principper herunder moderklubber og hvem der besidder licensen, samt at det er sportslige resultater, der afgør oprykning med videre.

- De seks lokalunioner bifalder investeringer i pige- og kvindefodboldens udvikling, men det bør ske inden for de nuværende principper, rammer og strukturer, og der findes allerede modeller, der kan benyttes, skriver DBU Bredde på sin hjemmeside.

Kvindeeliteudvalget i Dansk Boldspil-Union (DBU) foreslog i august, at nye kvindehold med relation til de bedste danske herreklubber skal kunne stryge direkte ind i enten 1. division eller 2. division, som er rækkerne lige under Gjensidige Kvindeligaen.

På den måde behøver de ikke at spille sig op gennem serierækkerne, som ellers er måden at komme til tops på.

Forslaget blev sendt i høring hos kvindernes og mændenes divisionsforening samt breddeklubberne i Danmark, og fredag er det på dagsordenen på et ordinært bestyrelsesmøde i DBU.

En fast track-model er blevet aktuel, efter at Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) har stillet som krav til herreklubber, at de skal etablere et kvindehold eller investere seriøst i kvindefodbold, hvis de vil spille europæisk.

Af samme årsag har FC København, FC Midtjylland, OB og Viborg annonceret, at de på den ene eller anden måde er på vej ind i kvindefodbold, hvor klubber som Brøndby, FC Nordsjælland, AGF og AaB allerede befinder sig.

DBU Bredde mener, at der allerede er muligheder for at indfri Uefas krav, og FC Midtjylland er et muligt eksempel på dette. Midtjyderne har nemlig allerede indgået en aftale om et samarbejde med Vildbjerg SF, der ligger til oprykning i 2. division.

/ritzau/

Mehr lesen

Leserbrief

Meinung
Poul Harald Holm, Mirjam Fibiger Olesen, Ester Esmarch, Henrik Lydeking
„Kristendemokraterne: Tør i lytte til os lokale omkring grænsekontrollen?“