Mæhles scoring sikrer Atalanta point i Champions League-jagt

Italy Soccer Serie A Foto: Massimo Paolone/Ritzau Scanpix

Joakim Mæhle scorede sit tredje sæsonmål for Atalanta og fik en advarsel for sin jubelscene.

Atalanta hænger på i kampen om Champions League-pladserne, og klubben kan takke danske Joakim Mæhle for, at det blev til point i udekampen mod formstærke Fiorentina mandag aften.

Mæhle stod nemlig for Atalantas enlige scoring med holdets eneste skud inden for målrammen i opgøret, der sluttede 1-1.

Otte minutter før pausen opfangede han en løs bold uden for feltet og narrede en forsvarer med et fikst træk, inden han prikkede kuglen op over Fiorentina-keeper Pietro Terracciano.

Det var den danske wingbacks tredje scoring i denne sæson, og hans efterfølgende målfejring indbragte ham en advarsel.

Mæhle stormede ud mod sidelinjen og pegede på sin (mål)næse. Men den velkendte jubelscene provokerede åbenbart kampens dommer, der gav den uforstående Mæhle det gule kort.

Føringen holdt indtil ti minutter efter pausen. Her mistimede Atalanta-kaptajnen Rafael Toloi et hovedstød og ramte i stedet bolden med overarmen eller skulderen.

Efter at have brugt en halv evighed foran videoskærmen dømte dommeren straffespark. Det forstod Atalanta-spillerne ikke meget af, men Fiorentina-forwarden Arthur Cabral lod sig ikke gå på af ventetiden og var sikker fra 11-meterpletten.

I Atalantas angreb fik Rasmus Højlund ikke meget ud af det og blev pillet ud 20 minutter før tid.

Fra bænken kunne han se sine holdkammerater kæmpe hårdt for at fastholde det 1-1-resultatet, der reducerer afstanden op til Milan på den sidste Champions League-plads til fire point.