Mageløs Sommer stopper Bayerns chancemaskine

Bayern Munich - Bor. M''nchengladbach Foto: Sven Hoppe/Ritzau Scanpix

Yann Sommer tog pippet fra Bayern Münchens stjerner og skaffede Gladbach 1-1 hos storklubben.

Efter fire sejre i træk og en samlet målscore på 20-4 blev der lørdag sat en stopper for Bayern Münchens flyvende start på sæsonen.

Takket være en fænomenal Yann Sommer fik Borussia Mönchengladbach således 1-1 med fra Allianz Arena efter en meget ensidig affære.

Den 33-årige schweiziske keeper leverede knap 20 redninger og flere solide indgreb, men blev i slutfasen passeret af Leroy Sane.

Bayern har efter pointdelingen ti point efter fire kampe og topper Bundesligaen på en bedre målscore end Union Berlin. Gladbach er nummer seks.

Bayern München lignede på stort set alle parametre sig selv i opgøret. Holdet dominerede spillet stort og producerede chancer efter behag.

Hjemmeholdet havde også bolden i nettet to gange i første halvleg, men begge træffere blev underkendt for offside, og Sommer klarede resten.

Stik mod spillets udvikling blev det kort før pausen 0-1.

Christoph Kramer clearede bolden dybt på Gladbachs banehalvdel, og omkring midterlinjen kiksede stopper Dayot Upamecano totalt sit indgreb.

Det gav frontløber Marcus Thuram frit løb mod mål, hvilket han køligt omsatte til sit tredje ligamål i denne sæson i duel med Manuel Neuer og en halsende Upamecano.

Bayern intensiverede fra anden halvlegs start sit pres, og Gladbachs defensiv formåede kun i nogen grad at stå imod.

Sadio Mané, Thomas Müller, Leroy Sane og Serge Gnabry med flere blev dog gang på gang de små i konfrontationerne med muren Sommer, der sprudlede med både refleksredninger, sikre hænder og bomstærke indgreb.

Først efter 83 minutter og 15 Sommer-redninger kom Bayerns forløsning, da Leroy Sane midt for mål fik tid og plads til at sende en flad, hård bold ind ved den ene stolpe.

Bayern trykkede hårdt videre i jagten på tre point, hvilket udløste endnu et par store Sommer-redninger og et par løse chancer til Gladbach, men det blev ved 1-1.