Magnus Cort forsvarer førertrøje med ny etapesejr

France Cycling Tour de France Foto: Daniel Cole/Ritzau Scanpix

Den danske cykelrytter var for anden dag hurtigst i Volta ao Algarve, som han fører samlet.

Cykelrytteren Magnus Cort forsvarede fredag førertrøjen i Volta ao Algarve på suveræn vis.

Danskeren vandt således overlegent 3. etape, da han ingen var i stand til at følge på de sidste meter henimod målstregen.

Det var anden dag i træk, at rytteren fra EF-Education var hurtigst på opløbsstrækningen, efter at bornholmeren torsdag triumferede på 2. etape.

Feltet blev fredag sendt ud på 203 kilometer på Portugals sydkyst. Etapen bød på flere udbrud, men med omkring 30 kilometer tilbage var der samling på rytterne.

Flere i feltet havde kig på den sprint, der var placeret 25 kilometer før mål, da der var vigtige bonussekunder på spil.

Magnus Cort var også interesseret i at øge sit forspring i klassementet. Han viste sig også som den stærkeste og vandt den indlagte spurt, hvilket udløste seks bonussekunder.

Rui Costa (Intermarche) fik fire bonussekunder, mens Thomas Pidcock (Ineos) nappede de sidste to.

Accelerationen frem mod bonusspurten havde givet et hul til feltet, og trioen fik kort efter selskab af Stefan Küng (FDJ), Valentin Madouas (FDJ) og Filippo Ganna (Ineos).

Det lykkedes de seks ryttere at holde afstand til feltet helt frem til opløbsstrækningen, hvor Cort viste sig som den stærkeste.

I den samlede stilling udbyggede danskeren forspringet. Der er nu 18 sekunder ned til portugiseren Rui Costa, mens belgiske Ilan van Wilder er treer - 20 sekunder efter Cort.