Mestre fra 100-meteren suser videre på dobbelt distance

Paris
Paris 2024 - Athletics Foto: Sven Hoppe/Ritzau Scanpix

Julien Alfred, der lørdag vandt kvindernes 100-meterløb, er klar til finalen på 200-meterdistancen.

Når man er nykåret olympisk mester på den ikoniske 100-meterdistance, vil der naturligt være mange øjne rettet mod en.

Det så ikke ud til at tynge hverken Julien Alfred eller Noah Lyles mandag aften på Stade de France.

Alfred fra østaten Saint Lucia, der blev en overraskende vinder lørdag aften på 100-meteren, vandt sikkert sin semifinale på 200-meterdistancen i tiden 21,98 sekunder. Det var den næsthurtigste tid i semifinalerne.

Hun er dermed klar til finalen i 200-meterløb, der afslutter atletikprogrammet tirsdag aften.

Noah Lyles så ikke det mindste træt ud efter sin triumf søndag aften på 100-meteren, hvor han vandt med sølle fem tusindedele.

Det var dog heller ikke prangende modstand, han stod over for i sit indledende heat på den dobbelte distance med undtagelse af den forsvarende olympiske mester, Andre de Grasse.

Men amerikanske Lyles satte canadieren på plads og vandt sit heat i tiden 20,19 sekunder, hvilket var den sjettehurtigste tid på tværs af de seks indledende løb.

- Det er her, jeg får mulighed for at vise min hurtighed, udholdenhed og min topfart. Det er her, jeg kan vise, at jeg er stærkere end alle andre, siger Lyles ifølge AFP efter sit heat.

Han skal i aktion igen i 200-meterløb onsdag aften, hvor semifinalen venter. Finalen afvikles torsdag.

Ved OL i Tokyo for tre år siden vandt Lyles bronze på 200-meterdistancen.