Middlesbrough holder liv i drømmen om finale på Wembley

Middlesbrough
FBL-ENG-LCUP-MIDDLESBROUGH-CHELSEA Foto: Oli Scarff/Ritzau Scanpix

Med en hårdt tilkæmpet 1-0-sejr hjemme over Chelsea lever Middlesbroughs drøm om en finaleplads i Liga Cuppen.

Med en placering midt i tabellen i næstbedste række er det i sig selv overraskende, at Middlesbrough med danske Lukas Engel er nået til semifinalen i Liga Cuppen.

Når holdet om to uger rejser til London til returopgør mod mægtige Chelsea, er det dog fortsat med et realistisk håb om at nå finalen. Tirsdag vandt Middlesbrough nemlig første opgør 1-0 på eget græs.

Engels klub var senest i Liga Cup-finalen 2004, hvor man vandt 2-1 over Bolton Wanderers. Dengang lå holdet i Premier League.

Det undertippede hjemmehold fik ellers en skrækkelig start på kampen, da man allerede inden for de første 20 minutter måtte skifte to mand på grund af skader.

Middlesbrough fandt dog hurtigt pladserne igen, og man formåede at holde stand defensivt.

Det skyldtes også, at Cole Palmers afslutningsevner var langt fra vanligt niveau. Den unge offensivspiller brændte tre-fire store chancer i første halvleg.

I stedet udnyttede Middlesbrough en blunder i Chelseas defensiv efter 36 minutter.

Hurtige Isaiah Jones kom afsted i dybden og fik sendt en flad bold ind i feltet, hvor Hayden Hackney kunne dirigere et overraskende føringsmål ind.

Chelsea pressede på for en udligning i anden halvleg, men londonmandskabet havde meget svært ved at blive rigtigt farlige.

Middlesbrough så komfortable ud med at stå langt tilbage og afværge tilnærmelserne fra de blåblusede og så selv satse på kontraangreb. De blev ikke farlige ret ofte, men så længe defensiven holdt, havde man et meget brugbart resultat.

Chelsea forsøgte og forsøgte, men Lukas Engel og co. holdt stand hele vejen til et meget brugbart resultat.

Der er returopgør på Stamford Bridge 23. januar.

Den anden semifinale er et anliggende mellem Liverpool og Fulham. De spiller 10. og 24. januar.