Mikkel Hansen fører an i Aalborgs CL-åbningssejr

Aalborg
Champions League herrehåndbold: Aalborg Håndbold - RK Celje Pivovarna Laško Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Mikkel Hansen scorede ti mål, da Aalborg vandt 36-32 hjemme over slovenske Celje i Champions League.

Aalborg Håndbold kom godt fra start i Champions League-gruppespillet.

Finalisterne fra 2021 åbnede gruppespillet med en hjemmesejr på 36-32 over slovenske Celje.

Ikke uventet var Mikkel Hansen opgørets store oplevelse. Den danske verdensstjerne scorede ti mål på ti forsøg - heraf en sjat på straffekast - og han bandt angrebsspillet kløgtigt sammen og satte holdkammeraterne i scene til en lang række scoringer.

Celje har vundet otte af de seneste ni slovenske mesterskaber, men man skal tilbage til anden halvdel af 1990'erne og første halvdel af 00'erne for at finde klubbens europæiske storhedstid. Den toppede med Champions League-triumfen i 2004.

Slovenerne skal dog næppe gøre sig håb om en gentagelse i denne sæson. Det kræver i hvert fald bedre spil - især i forsvaret - end det holdet var i stand til at levere i Aalborg.

Celje havde nemlig intet modsvar til det hæsblæsende tempo, som Aalborg kom ud til kampen med. Nordjyderne virkede indstillet på at få fjernet spændingen i en fart og lykkedes næsten.

Ti scoringer på 11 minutter var i hvert fald med til at give et komfortabelt forspring på fem mål.

Særligt den svenske duo med Felix Claar og Lukas Sandell boltrede sig til en start i Aalborg-angrebet, hvor de også blev suppleret af storspillende Mikkel Hansen i den nok stærkeste bagkæde i dansk klubhåndbold.

Ved pausen havde trioen scoret 13 mål, og hjemmeholdet førte 20-17, da de kunne gå ned i omklædningsrummet og høre Stefan Madsens pausedessiner.

Efter pausen fik Celje på lidt forunderlig vis bragt liv ind i opgøret, og slovenerne var undervejs nede med beskedne to mål og havde mulighed for at reducere yderligere, men lykkedes aldrig.

I slutfasen satte Mikkel Hansen og co. atter tryk på, og så endte det med en trods alt ret sikker Aalborg-sejr.