Minnesota sender NBA-mester ud efter vildt comeback

Timberwolves Nuggets Basketball Foto: David Zalubowski/Ritzau Scanpix

Denver Nuggets var foran med 20 point i tredje periode, men er færdig efter nederlag til Minnesota.

Der skal findes en ny mester i NBA.

Det står klart, efter at den forsvarende mester, Denver Nuggets, natten til mandag dansk tid smed et forspring på 20 point og tabte til Minnesota Timberwolves.

Det skete i den syvende og afgørende kamp mellem holdene, og Minnesota er med sejren klar til finalen i Western Conference - svarende til semifinalen i slutspillet - for første gang i 20 år.

Denver bragte sig på hjemmebane foran 58-38 i starten af tredje periode, men det bomstærke Minnesota-forsvar tog fat, og Denver scorede meget beskedne 32 point i opgørets sidste 22 minutter.

Det er femte år i træk, at den forsvarende mester i NBA ryger ud inden semifinalerne.

- Det er hårdt, for holdene er mere sultne og har mere kvalitet end sidste år. Alle er blevet bedre, og alle vil slå os, siger Denver-stjernen Nikola Jokic, der forgæves scorede 34 point i nederlaget, ifølge Reuters.

Minnesota møder nu Dallas Mavericks, som slog grundspillets næststærkeste hold, Oklahoma City Thunder, med 4-2 i kampe.

I Western Conference-finalen skal grundspillets stærke mandskab, Boston Celtic, op mod Indiana Pacers.

Indiana slog søndag New York Knicks i seriens syvende og afgørende kamp i Madison Square Garden med 130-109 og satte blandt andet en ny rekord for slutspillet.

Holdet ramte kurven med 67,1 procent af sine forsøg i åbent spil, og det var det højeste nogensinde i en playoffkamp.

New York Knicks førte ellers serien både 2-0 og 3-2, men missede Conference-finalen for 24 år i træk.