Napoli genopretter ligaforspring mod målnærigt bundhold

FBL-ITA-SERIEA-SAMPDORIA-NAPOLI Foto: Andreas Solaro/Ritzau Scanpix

Sampdoria hyldede afdøde Gianluca Vialli inden mødet med Napoli. Men spillerne manglede klubikonets farlighed.

Napoli er igen komfortabelt i front af den italienske Serie A. Efter at Juventus lørdag aften havde reduceret forspringet til fire point, fulgte napolitanerne op et døgn senere med at slå Sampdoria 2-0.

Forspringet til nummer to er på syv point, da AC Milan smed en 2-0-føring væk senere søndag mod AS Roma og måtte nøjes med 2-2. Det efterlader Milan a point med Juventus og altså syv point efter Napoli.

Guldhåbet er altså stadig brandvarmt i den fodboldgale, syditalienske by, der senest vandt mesterskabet i 1990.

En af årsagerne til Napolis successæson er Victor Osimhen, den nigerianske angriber, der topper Serie A's topscorerliste.

Mod Sampdoria scorede Osimhen for tiende gang i sæsonen, da han efter knap 20 minutters spil pressede sig foran sin oppasser og prikkede bolden i nettet efter forarbejde af Mario Rui.

På det tidspunkt havde Napolis Matteo Politano allerede brændt et straffespark, da hans forsøg fra 11-meterpletten blev luret af Sampdoria-keeper Emil Audero.

Sampdorias spillere varmede inden kampen op i trøjer påtrykt nummer ni som hyldest til klubbens tidligere stjernespiller Gianluca Vialli, der døde tidligere på ugen.

Angribere af hans kaliber råder Sampdoria slet ikke over i dag. Holdet har scoret sølle otte mål i sæsonens første 17 kampe, og der var langt mellem de farlige forsøg mod Napoli.

Bedre blev hjemmeholdet selvsagt ikke af, at det blev reduceret til ti mand, da Tomas Rincon blev smidt ud kort før pausen.

Det betød, at Napolis spinkle føring aldrig kom i fare. Kampen var reelt fuset ud, inden gæsterne cementerede sejren otte minutter før tid.

Eljif Elmas scorede på straffespark, efter at Ronaldo Vieira havde haft den ene hånd på bolden i feltet.