Napoli udbygger flot Serie A-stime i mesterskabsjagt

FBL-ITA-SERIEA-NAPOLI-EMPOLI Foto: Tiziana Fabi/Ritzau Scanpix

Napoli sprudlede ikke, men det italienske tophold snuppede en solid sejr over Empoli tirsdag aften.

Napoli virker ustoppelig i øjeblikket.

Selv om den traditionsrige klub fra det sydlige Italien ikke ligefrem sprudlede mod Empoli, så endte det tirsdag aften med den tiende Serie A-sejr i træk.

Hjemme på stadionet, der er opkaldt efter klublegenden Diego Maradona, skulle Napoli have et straffespark for at få hul på bylden, men vandt så sikkert 2-0.

Napoli har ikke vundet Serie A siden 1990, da Maradona herskede i Napoli, men måske bliver det i år.

Tirsdagens sejr betyder nemlig, at Napoli udbygger sin føring i toppen af Serie A. Klubben er otte point foran AC Milan, som mod bundholdet Cremonese senere tirsdag aften måtte nøjes med 0-0.

Den danske landsholdsanfører, Simon Kjær, startede inde for milaneserne og spillede hele kampen i det centrale forsvar.

Ikke overraskende sad Napoli meget, meget tungt på tirsdagens opgør mod Empoli, der frister en tilværelse i den nedre halvdel af Serie A.

Men Napoli var faktisk ret langt fra at dirke modstanderens defensiv op før pausen.

Kun én gang måtte Empoli-keeper Guglielmo Vicario bruge handskerne i en redning. Det skete, da Giacomo Raspadori skød lige på ham efter 39 minutter.

I anden halvleg havde værterne mere held foran mål.

Der blev skruet lidt op for intensiteten, og efter 69 minutter blev Victor Osimhen nedlagt i feltet. Hirving Lozano tog sig af straffesparket, og selv om Guglielmo Vicario fik hænderne på i Empoli-målet, gik bolden i nettet.

Kampen blev afgjort sent i kampen, efter at Empoli var blevet reduceret til ti mand.

Hirving Lozano fandt Piotr Zielinski i feltet, og polakken scorede med en veltimet afslutning.