Newcastle er bedst i intern styrkeprøve mod United

Newcastle
Premier League - Newcastle United v Manchester United Foto: Lee Smith/Ritzau Scanpix

Newcastle viste sig stærkere end Manchester United i søndagens topkamp i Premier League.

Spoler man nogle årtier tilbage i fodboldhistorien, har Newcastle og Manchester United spillet episke kampe om det engelske mesterskab.

Titler var ikke på spil søndag aften på St. James Park, men det var dog en kamp om placeringerne i top-4 i Premier League.

I den interne duel om de placeringer tog Newcastle et stort skridt mod det mål ved at vinde hjemmekampen 2-0.

Med sejren hopper Newcastle forbi United og op på tredjepladsen med 50 point efter 27 kampe. United har også 50 point på fjerdepladsen, men en dårligere målscore end Newcastle.

Især for Newcastle, der har fået saudiarabisk ejerskab, er det et vidnesbyrd om, at holdet er på vej til at blande sig i toppen af engelsk fodbold. Så mange point har Newcastle ikke opnået i mange år.

Newcastle dominerede det meste af søndagens topkamp og kom frem til de fleste chancer.

Newcastles kantspiller Joe Willock, som havde brændt to store chancer i første halvleg, åbnede målscoringen ved at heade bolden i nettet fra tæt hold efter 66 minutter. Det skete efter et mønsterangreb af hjemmeholdet.

Manchester United, som kun havde sporadiske tilbud, brugte meget af tiden på at forsvare sig over for det energiske hjemmehold.

Blandt andet headede Newcastles Joelinton mod mål, og United-keeper David De Gea var nødt til at diske op med en refleksredning, så bolden røg op på overliggeren.

Derefter sprang bolden ud til Newcastle-stopperen Fabian Schär, som fik sit hovedstød afrettet over på den ene stolpe.

Den indskiftede United-angriber Anthony Martial var tæt på at udligne kort efter, men franskmanden fik sit skudforsøg blokeret.

I stedet afgjorde Newcastles indskiftede angriber Callum Wilson kampen ved at score til 2-0 efter 88 minutter.

Der blev spillet en kamp mere i den bedste engelske række tidligere søndag.

Her vandt West Ham 1-0 hjemme over bundproppen Southampton og kom op over nedrykningsstregen. Stopperen Nayef Aguerd scorede kampens enlige mål.