Norge sænker danske håndboldkvinder til allersidst

Firenasjonersturnering håndball kvinder: Norge - Danmark Foto: Beate Oma Dahle/Ritzau Scanpix

Henny Reistad fra Team Esbjerg scorede det afgørende mål, da Norge slog Danmark i Golden League.

Det var tæt til det allersidste, men de danske håndboldkvinder måtte lørdag se sig besejret med 27-28, da de i Golden League mødte Norge i Stavanger.

Danskerne smed bolden væk i sidste minut, og i det efterfølgende angreb scorede Team Esbjerg-stjernen Henny Reistad til slutresultatet.

På det tidspunkt var der kun få sekunder tilbage af kampen, og danskerne kunne ganske enkelt ikke nå at slå tilbage.

Dermed formåede Danmark ikke at følge op på sejren over Brasilien, som kom i hus torsdag. Nu venter en sidste kamp ved Golden League. Den skal spilles søndag, hvor Danmark skal op imod Holland.

Landstræner Jesper Jensen var træt af, at Henny Reistad, som han træner i Esbjerg, fik lov at afslutte i sidste angreb, men ellers var han godt tilfreds med indsatsen.

- Det var brændte afslutninger, der blev afgørende, siger Jesper Jensen til TV 2 Sport.

- Vi brændte for mange chancer, men ellers var det en superflot håndboldkamp, hvor vi dækkede godt op. Det var en superflot præstation, hvor vi brændte et par skud for meget til at slå Norge på udebane.

Danmark sparede både Sandra Toft og Mie Højlund, men spillede alligevel en formidabel omgang håndbold i første halvleg. På et tidspunkt var føringen helt oppe på seks mål.

Men nordmændene er svære at styre. Stille og roligt sled de sig tilbage i kampen, og ved pausefløjt var den danske føring reduceret til to mål - 14-12.

Kort inde i anden halvleg kom Norge på omgangshøjde, da der blev scoret til 15-15. Derefter var det på sin plads at bide negle.

I hvert fald blev det særdeles spændende. Føringen skiftede lidt frem og tilbage, men i slutminutterne var det Norge, der gang på gang bragte sig et mål foran Danmark.

Ved stillingen 27-27 med 30 sekunder igen forsøgte Simone Petersen sig med et indspil til stregen, men bolden fik en tand for meget højde, og så kunne Norge bygge op i det allersidste angreb.

Her tog Henny Reistad chancen med et løbeskud, som blev sendt dybt ned i hjørnet, og så tabte Danmark.

Landsholdet rejser inden længe til EM, hvor den første kamp bliver spillet 4. november.