Norsk Esbjerg-duo bomber forgæves mod CL-favoritter

Esbjerg
Champions League kvindehåndbold: Team Esbjerg - Györi Audi ETO KC Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Team Esbjerg var tæt på at åbne med point mod CL-favoritterne, men det endte med et knebent nederlag.

Team Esbjergs håndboldkvinder stod med gode muligheder for point i første gruppekamp i denne sæsons Champions League, men ungarske Györ viste rutinen i afslutningen.

Sandra Toft og Anne Mette Hansen spillede afgørende roller for ungarerne i anden halvleg, hvor Györ endte med at tage sejren på 31-29.

For hjemmeholdet var nytilkomne Nora Mørk og skytten Kristine Breistøl ellers i hopla. De stod for henholdsvis 13 mål på 16 forsøg og 6 mål på 7 forsøg.

Esbjerg var generelt lidt på bagkant hele tiden i kampens første tredjedel, men med hjælp fra et par missiler signeret af Breistøl holdt man sig til på måltavlen.

Ved 7-7 midtvejs i halvlegen løb de danske vicemestre ind i en scoringspause på over fem minutter. Det udnyttede Györ til at bringe sig i front med tre mål.

Med en genetableret defensiv fik esbjergenserne dog hurtigt ædt sig tilbage i kampen. Seks minutter fra pausen kom udligningen til 11-11.

Sandra Toft og Anne Mette Hansen lunede bænken for Györ i de første 30 minutter, men de skulle få en vigtig rolle efter pausen.

Esbjerg havde godt fat i Györs etablerede angrebsspil, men seks kontrascoringer af CL-vicemestrene og flere store afbrændere af hjemmeholdet betød, at det var helt lige. 13-13 lød pausestillingen.

Det fortsatte med at være en helt lige kamp efter pausen. Med et identisk kampbillede.

Györ var bedst på kontra, mens Breistøls missiler og Mørks straffekast og gennembrud flere gange reddede Esbjerg ud af problemer.

Med fire minutter tilbage udlignede topscorer Nora Mørk til 28-28 på et af sine ti straffekast, hvor gæsterne samtidig fik en udvisning.

Fordelen lå hos Esbjerg, men kløgtigt undertalsspil af Györ og en besynderlig dommerkendelse betød, at gæsterne kom ud af undertallet med 1-1.

Marginalerne var ikke med danskerne i slutfasen, og da Ana Gros heldigt fik klemt bolden ind til 31-29 med 15 sekunder igen, var kampen afgjort.

Esbjerg skal i næste weekend forsøge at hente point ude mod montenegrinske Buducnost.