Ny Brøndby-angriber åbner målkonto i tiltrængt sejr

Horsens
Superliga: AC Horsens - Brøndby IF Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Brøndby fik en meget tiltrængt sejr, da holdet søndag vandt 2-0 på udebane mod AC Horsens i Superligaen.

Brøndby IF kom flyvende ud efter pausen mod AC Horsens og vandt sikkert med 2-0 på udebane i ottende runde af 3F Superligaen.

Den norske angrebsdebutant Ohi Omoijuanfo og svenske Simon Hedlund stod for en scoring hver.

Inden søndagens kamp havde Brøndby tabt holdets seneste to opgør, og derfor var de tre point ekstra tiltrængt.

Målt på antallet af chancer og fordeling af boldbesiddelse var kampen egentlig meget lige, men de blågule viste sig at være mest effektive.

Med sejren kravler Brøndby op på niendepladsen med ni point efter tre sejre og fem nederlag. Horsens har omvendt fortsat 11 point på syvendepladsen.

Kampen startede ud i et jævnt tempo, og det meste af spillet foregik midt på banen.

Hjemmeholdet var bedst til at tage teten i spillet, men eftersom begge mandskaber stod fornuftigt organiseret i forsvaret, bød første halvleg generelt ikke på de helt store målchancer.

De bedste optræk til muligheder faldt lige inden pausen, hvor Horsens fik sendt et par ufarlige afslutninger afsted mod mål.

Brøndby kom flyvende fra start i anden halvleg, og det kastede hurtigt en scoring af sig. Et tidligt indlæg endte ved Ohi Omoijuanfo, der fik headet bolden i mål med hjælp fra en afretning.

Efter en times spil modtog Brøndbys Simon Hedlund en lang aflevering i dybden. Angriberen havde efterfølgende lang tid til at få sat en afslutning på, og udplacerede derfor med lethed Matej Delac i Horsens-målet fra tæt hold.

Horsens forsøgte efterfølgende at lægge et tryk på udeholdet, der omvendt ofte endte med at stå langt tilbage i banen.

Hjemmeholdet fik dog aldrig sendt et skud afsted indenfor målrammen efter pausen, og derfor kunne Brøndby gå fra banen med alle tre point.