OB fortsætter perfekt sæsonstart i nedrykkerduel

Superliga: OB - Randers FC Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

For en tom tribune vandt OB hjemme 2-0 i nedrykkerkampen mod Hvidovre. Ung angriber forlænger scoringsstime.

Med tre sejre i lige så mange kampe har OB fået en flot start på tilværelsen i 1. division.

Lørdag vandt holdet 2-0 over nedrykkerkonkurrenten Hvidovre IF på hjemmebane.

Kort inde i sæsonen topper OB dermed tabellen i Danmarks næstbedste fodboldrække med tre point ned til Fredericia og Vendsyssel.

Med fire point efter en sejr og en uafgjort i de to første kampe af sæsonen befinder Hvidovre sig på syvendepladsen.

Allerede fra første fløjt satte hjemmeholdet sig på spillet og trykkede gæsterne fra den københavnske forstad i bund.

Det var til trods for, at Richard Møller Nielsen-tribunen bag det ene mål, hvor OB's mest stemningsskabende tilskuere holder til, var lukket helt af.

Efter at der blev fyret adskillige romerlys og kanonslag af fra fynboernes fanafsnit i holdets sidste superligakamp mod Viborg i seneste sæson, var holdet nemlig blevet straffet af Fodboldens Disciplinærinstans.

Med lidt held kunne det være blevet til en føring for OB, allerede inden stadionuret rundede et tocifret antal minutter.

To gange inden for kort tid var træværket således i vejen for hjemmeholdet.

Et hårdt drøn af midtbanemotoren Jakob Bonde fra kanten af feltet blev først taget af overliggeren, inden forsvarsspilleren Bjørn Paulsen på det efterfølgende hjørnespark blev afvist af stolpen.

Der gik dog ikke længe, før OB endelig kunne juble.

Efter et kvarters spil fik 21-årige Luca Kjerrumgaard bolden i netmaskerne for fjerde gang i sæsonen.

Angriberen kan dermed kalde sig for foreløbig topscorer i 1. division sammen med tre andre spillere.

To indskiftninger i slutningen af første halvleg var medvirkende til, at Hvidovre kom bedre med i kampen efter pausen, hvor OB stillede sig længere tilbage på banen.

Det blev til flere farlige målforsøg for gæsterne, og derfor måtte Odense-målmand Viljar Myhra diske op med flere fine redninger for at afværge en udligning.

Også indskiftede Simon Makienok kom til sin ret i luftspillet mod slutningen, men måtte se bolden flyve forbi buret.

Hvidovre var ikke god nok til at gribe chancen, når det gjaldt, og derfor kunne OB cementere sejren med en scoring til 2-0 lige bagefter.

Den 17-årige midtbanespiller William Martin erobrede bolden højt på banen, men fik sin efterfølgende afslutning pareret.

Bolden landede dog lige for fødderne af angriberen Elias Hansborg, der fra kort afstand let kunne skyde bolden i kassen.