Odense får ungarske klø i svær Champions League-åbning

Budapest
Odense Håndbold mod IK Svehof Champions League kvindehåndboldkamp. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Odense Håndbold tabte 23-27 ude til stærke Ferencvaros fra Ungarn. Ved pausen var stillingen 12-12.

Odense Håndbold har fået en ærgerlig start på Champions League-gruppespillet.

Lørdag eftermiddag tabte det danske mesterhold med 23-27 ude til ungarske Ferencvaros TC fra Budapest.

En giftig trio med Emily Bölk, Angela Malestein og Katrin Klubjer gjorde særligt ondt på fynboerne med syv scoringer hver.

Hos Odense gik de fleste offensive aktioner igennem Mia Rej og Mie Højlund, der også var de flittigste målscorere for holdet.

Fynboerne fik en sløj start på kampen og havde svært ved at bryde igennem det stærke ungarske forsvar. Når det endelig lykkedes, haltede afslutningerne, og stolperne var heller ikke gode ved Odense.

Ulrik Kirkely måtte tage en timeout allerede efter syv minutters spil, da Odense var bagud 1-5. Træneren valgte at gå over og spille syv mod seks i angrebet. Det gav flere mål i den ene ende, og efter lidt tid fik danmarksmesterens forsvar også fat, mens Althea Reinhardt tog fra i målet.

Ved pausen havde Odense kæmpet sig tilbage på omgangshøjde og kunne gå i omklædningsrummet med 12-12.

Indledningen på anden halvleg havde mange paralleller med indledningen på første halvleg. Odense afsluttede svagt i angreb og holdt åbent hus i forsvaret. I løbet af de første ti minutter af anden halvleg scorede hjemmeholdet otte gange og opbyggede et forspring på fire mål.

Det hul var Odense aldrig tæt på at få lukket i den resterende del af kampen.

Der er dog god tid til at rette op på den kedelige start. Champions League-gruppespillet afvikles over 14 spillerunder, og seks af de otte hold i gruppen avancerer til turneringens knockoutfase.