Odense holder snor i toppen med storsejr over bundprop

Odense
Kvindehåndbold: Odense Håndbold - Ikast Håndbold. Tredje og afgørende kamp i semifinaleserien. Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix

15 mål var forskellen på Odense Håndbold og Ajax København, som søndag tørnede sammen på Fyn.

Odense Håndbold holder trit med toppen af kvindernes liga.

Søndag eftermiddag trak klubben sig ubesværet sejrrigt ud af hjemmekampen mod Ajax København. Hovedstadsklubben blev sendt tilbage over Storebælt med et nederlag på 22-37.

Odense har nu 16 point på kontoen. Det er fire færre end Team Esbjerg, som på førstepladsen endnu ikke har smidt point i sæsonen. Ikast Håndbold er på andenpladsen med 18 point.

Ajax ligger sidst i ligaen, og Odense havde da heller ingen problemer med at nedlægge gæsterne fra København.

Der var sågar råd til at lade nogle af de normalt bærende kræfter holde en smule pause, så målene blev bredt ud over næsten hele truppen.

Helena Elver, som for nylig blev udtaget til VM, var imidlertid ikke til at stoppe. Hun scorede otte gange og blev topscorer for hjemmeholdet, som var foran med 18-12 ved pausefløjt.

Hos Ajax var det målslugeren Anna Grundtvig, der forsøgte at trække sit hold mod overraskelsen. Med 12 fuldtræffere gjorde hun, hvad hun kunne. Men det rakte ikke.

De to klubber skal i kamp igen onsdag. Odense møder Ringkøbing Håndbold, mens Ajax skal forsøge at få sæsonens første point mod Viborg HK.